Wielertoerist komt levensgevaarlijk ten val

Een 52-jarige wielertoerist uit Nevele kwam donderdagmiddag levensgevaarlijk ten val op de trekweg tussen Celieplas en het kanaal in Maldegem.

mco

De vijftiger, uitbater van een bekend tuincentrum in Nevele, was samen met zijn vrouw en vrienden van zijn wielerclub WTC Nevele - De Schipdonckfietsers op een dagtocht richting de kust. Maar op de terugweg ging het om 15.25 uur grondig fout in Maldegem.

“We reden op dat moment op de Trekweg richting het kanaal in Maldegem”, klinkt het bij een lid van WTC Nevele. “Op een bepaald moment lag er een verhoogje in het wegdek. Geen aangelegde drempel, maar een stuk wegdek dat niet effen lag. Dat obstakel heeft hij niet gezien en vervolgens verloor hij de controle over zijn stuur.”

Verpleegster biedt hulp

De man ging tegen de grond en viel daarbij hard op zijn hoofd. Zijn 47-jarige echtgenote die achter hem reed, kon hem niet meer ontwijken en kwam ook ten val. Haar verwondingen bleven beperkt, maar iedereen had snel in de gaten dat de man ernstige verwondingen had opgelopen. “We belden onmiddellijk de hulpdiensten, maar gelukkig was er ook een verpleegster in de buurt die in afwachting het nodige deed.”

De man werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het UZ Gent, waar zijn toestand in de loop van vrijdag evenwel stabiliseerde. “Maar de man zal wel nog verschillende operaties moeten ondergaan. De verwondingen waren heel ernstig”, klinkt het bij de politie. De wielertoeristen van WTC Nevele reden voor het eerst op die plek. “We kenden het parcours niet, maar zo’n oneffenheid is levensgevaarlijk. We reden helemaal niet snel of roekeloos. Zo’n obstakel is zelfs gevaarlijk voor een fietstocht van Okra.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen