Archiefbeeld ter illustratie
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie © Baert Marc

Na het drama op EK voetbal: weet jij hoe je moet reageren bij hartfalen? Deze video toont het stap voor stap

Het plotse hartfalen van de Deense voetballer Christian Eriksen laat de gemoederen niet onberoerd. Zowel de voetbalwereld als het grote publiek lijkt plots te beseffen wat het belang is van reanimatie en eerste hulp. “Dat merken we ook in Vlaanderen aan de verhoogde interesse voor de cursussen reanimeren en eerste hulp”, bevestigt Jan Poté, woordvoerder bij het Rode Kruis.

  1. Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogenskadaster: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?
    PREMIUM
    Politiek
    145

    Vier van de zeven Vlaamse partijen zijn gewonnen voor een vermogens­ka­das­ter: goed nieuws voor de begroting, maar slecht nieuws voor u?

    Het zorgbudget voor een oudere in een rusthuis of genieten van een sociaal tarief: CD&V zet in haar programma de deur open om die steun niet alleen afhankelijk te maken van jouw inkomen, maar ook van jouw bezittingen - van huizen tot beleggingen en aandelen. Volgens experten heb je daarvoor een vermogenskadaster nodig, iets waar Groen, PVDA en Vooruit al langer voor pleiten. Samen met prof fiscaal recht Michel Maus leggen we uit wat dat voor jou zou veranderen. Deze drie pijlers van je vermogen kan de fiscus in kaart brengen.
  2. RECONSTRUCTIE. 9 maanden nadat hij er bijna stierf speelt Eriksen weer in Parken: terugblik op de 13 minuten televisie die niemand wilde zien
    PREMIUM
    Buitenlands voetbal

    RECONSTRUC­TIE. 9 maanden nadat hij er bijna stierf speelt Eriksen weer in Parken: terugblik op de 13 minuten televisie die niemand wilde zien

    Christian Eriksen keerde vanavond terug naar de plaats waar hij bijna het leven liet. Telia Parken, Kopenhagen. Miljoenen voetbalfans zagen de Deen er vorige zomer, halverwege de EK-wedstrijd tegen Finland, zomaar neerzijgen en het bewustzijn verliezen. Niemand wilde het zien, want de beelden gingen door merg en been, en haast niemand kon wegkijken, ook niet toen dokters zijn borstkas indrukten en zijn doodse blik de camera in tuurde. Het relaas van dertien vreselijke minuten, die gelukkig goed eindigden.