© Sven Dillen

© BELGA

© BELGA

© belga

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Vanden Borre betrokken bij rellen in Lommel: steward heeft hersenschudding

De tumultueuze wedstrijd Lommel United-Cercle Brugge kende vrijdagavond nog een flink staartje buiten het stadion. Bij rellen raakten drie stewards en twee supporters van de thuisploeg gewond. Vier personen werden naar het ziekenhuis afgevoerd, één steward moest een nacht ter observatie blijven. Verschillende getuigen zeggen dat het geweld werd uitgelokt door de entourage van Cercle Brugge-speler Ilombe Mboyo (ex-KRC Genk). Onder dat gezelschap bevond zich ook ex-voetballer Anthony Vanden Borre (Anderlecht, KRC Genk, Rode Duivels).

Roel DAMIAANS/Nancy VANDEBROEK/Piet DINGENS/Sven CLAES

“Op een gegeven moment trok een van die kerels een mes en hij riep in het Frans dat ik maar moest komen als ik gestoken wilde worden. Ik heb die kerel kunnen wegduwen, Anthony Vanden Borre stond er vlak naast. Op dat moment kreeg ik een zware slag op mijn achterhoofd, van de rest herinner ik me niets meer”, zegt een Lommelsupporter die anoniem wil blijven omdat hij een eigen zaak heeft. De man werd met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. “Daar werd een zware hersenschudding en een gat in mijn trommelvlies vastgesteld. Over zes maanden weet ik of ik hier blijvende gehoorschade aan overhoud.”

Steward Frank Indekeu moest zelfs een nacht in het ziekenhuis blijven: “In het tumult werd ik plots langs achteren aangevallen, iemand gooide mij tegen de grond. Ik ben met mijn hoofd tegen een bloembak gevallen en heb enkele keren het bewustzijn verloren. Ik hou er een hersenschudding aan over en een gekneusde heup. Ik heb klacht ingediend tegen onbekenden.”

De entourage van Mboyo is niet onbesproken, want ook de Cercle-speler zelf was als tiener actief lid van de Brusselse straatbende Mafia Africaine. Lees er hier meer over.

Aangeboden door onze partners