Direct naar artikelinhoud
NieuwsGent

Auto rijdt zwaaikom Dampoort in, politie en getuigen duiken het water in en kunnen inzittende redden

De brandweer haalt het wrak bovenBeeld Dylan Vermeulen

Aan de Dampoort is een auto in het water beland. Hoe het mogelijk is dat een chauffeur het water inreed in het midden van de rotonde, is niet duidelijk. De inzittende kon gered worden, een kraan van de brandweer takelde de auto uit het water.

Video wordt geladen...

Dat deze chauffeur veel geluk heeft gehad, staat vast. Een paarse Fiat 500 belandde rond 10.30 uur maandag in het water midden in het rond punt van de Dampoort. Het kan bijna niet anders dan dat de chauffeur gewoon rechtdoor het water is ingereden. 

Twee politiemensen en enkele omstanders sprongen zonder aarzelen het water in om de bestuurder te redden. Zij slaagden erin de man uit zijn wagen te halen. Hij zat gelukkig alleen in zijn wagen. Hij moest gereanimeerd worden, en werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Enkele duikers van de brandweer gingen ook het water in. Zij controleerde of er nog andere personen in de wagen zaten, maar dat bleek niet het geval.

Dampoort afgesloten

De brandweer takelde met een kraan de auto uit het water. Daardoor was de Dampoort afgesloten aan de kant van de Kasteellaan. Even kon je daar het rondpunt niet oprijden. Dat zorgde uiteraard voor verkeershinder, op een punt waar het anders ook al niet echt vlot rijden is. 

Het is niet de eerste keer dat er een auto in het water belandt aan de Dampoort. Ook in 2011 reed een chauffeur op dezelfde plaats het water in. Hij overleefde het ongeval niet, zijn passagiers konden toen wel gered worden.

Een kraan van de brandweer takelt de auto uit het waterBeeld Dylan Vermeulen
Het ongeval lokte meteen een hoop kijklustigenBeeld Dylan Vermeulen
Vermoedelijk knalde de chauffeur tegen deze blokken, en reed dan het water inBeeld Dylan Vermeulen
De brandweer takelt de Fiat 500 uit het waterBeeld Dylan Vermeulen
De brandweer takelt de Fiat 500 uit het waterBeeld Dylan Vermeulen