Bitcoin
Volledig scherm
Bitcoin © REUTERS

Britse centrale bank waarschuwt voor crypto's bij betalingen

De gouverneur van de Britse centrale bank waarschuwt voor het gebruik van cryptomunten zoals bitcoins bij betalingen. Volgens Andrew Bailey schommelen digitale valuta's sterk in waarde en zijn ze daarom niet geschikt als middel voor het afhandelen van betalingen.

8 reacties

  • Wouter Van de Walle

    3 jaar geleden
    Een zeepbel die wel eens zal barsten, zij die het risico toch willen gaan, ga uw gang, op eigen risico
  • Dieter Desmet

    3 jaar geleden
    Tot nu toe heeft niemand die bitcoin kocht en die langer dan een jaar hield verlies gedaan... Kan je van veel andere zaken niet zeggen :-) Vastgoed is een ander alternatief dat doorgaans zal stijgen in waarde.
  • Karel De Martelaere

    3 jaar geleden
    Geef mij maar mijn crypto, dat brengt tenminste op. Mijn x euro crypto heeft al meer opgebracht dan mijn 10x euro op mijn spaarrekening. Neem de inflatie daar nog eens bij. Dan investeer je beter een deel van je geld in deze munten. Het is een volatiele markt, maar op de lange termijn gaat de prijs enkel omhoog.
  • Serge Vanruysseveldt

    3 jaar geleden
    bitcoin is in mijn ogen beter dan de dollar. De dollar wordt bij gedrukt zonder tegenwaarde. Bij Bitcoin is een maximale oplage. Misschien is het fluctueren van de prijs van Bitcoin juist de oplossing tegen een torenhoge inflatie.
  • Laurent Wolters

    3 jaar geleden
    Er is inderdaad geen onderliggende waarde, niet meer noch minder dan onze euro of dollar briefjes sinds de goud standaard gestopt werd door de Amerikanen. De enige waarde dat al deze hebben is erkenning door het volk. Gezien ik en u hard moeten werken voor deze euro’s op onze rekening (ook reeds digitaal trouwens) te krijgen en er anderzijds enkele clowns gewoon op een knop kunnen drukken om dat zelfde geld gratis voor niets aan te maken zodra ze zonder zitten, zou bitcoin een oplossing zijn