Mond-op-mondbeademing kan toeriste niet meer redden na ongeval met jetski

“We werden verblind door de zon.” Veel meer kon Tommy Keating niet verklaren aan de politie, die het jetski-ongeval van de Australiër en zijn vriendin in Thailand onderzoekt.

wowi

Het koppel was bij Kata Beach in Phuket aan het spelevaren op jetski’s toen Emily tegen haar partner botste. Ze werd met ernstige letsels aan haar nek en schouders uit zee gehaald. Haar vriend Tommy kwam er met de schrik vanaf.

Op videobeelden zie je hoe reddingswerkers Emily proberen bij bewustzijn te brengen door mond-op-mondbeademing. Terwijl strandgangers geschokt naar het tafereel kijken, troosten enkelen de vriend van Emily. Hij zijgt neer in het zand en moet machteloos toekijken hoe hulpverleners proberen zijn 20-jarige vriendin Emily tot leven te wekken. Het meisje werd nog met een ambulance naar een ziekenhuis gebracht, maar overleed onderweg.

Emily studeerde aan de Charles Sturt-universiteit in Sidney. Op sociale media reageerden de vrienden van Emily geschokt: “Dit is onaanvaardbaar,” schrijft haar vriend Steph Hanlon. “Je was zo’n sterke en mooie meid. Ik ben zo blij dat ik je mocht kennen. Hopelijk hebben ze een grote trampoline voor je in de hemel.”

Aan de pers liet Emily’s schoonzus weten dat de familie helemaal kapot is van het ongeval. “Ik hield meteen van haar en ze inspireerde ons op zo veel manieren. Ze was sterk en vastberaden.”

Het Australische ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwde meteen toeristen in het buitenland. “Er zijn al erg veel ongelukken met jetski’s gebeurd in Thailand. We volgen de zaak op en assisteren de familie van het meisje dat overleed in Phuket.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER