Pentagoon Kortessem promoveert naar liga 2

Kortessem -

Goed nieuws voor Pentagoon Kortessem. Ondanks het feit dat de Vlaamse handbalfederatie de seizoenen 2019-2020 en 2020-2021 uitriep als blanco seizoenen en er dus geen stijgers of dalers zijn, mag de club uit liga 3 promoveren naar liga 2.

Ivo Kwanten

“Een gevolg van een herschikking in liga 1”, legt Pentagoon-voorzitter Michael Smets uit. “De vrijgekomen plaatsen werden ingenomen door teams uit liga 2 en vandaar dat ons de vraag werd gesteld om daar in te springen. Dat doen we met heel veel plezier! Na het seizoen 2019-2020 hadden we de promotie voor het grijpen, maar dat feestje ging niet door, omdat de competitie wegens corona werd stilgelegd. Dit maakt veel goed. De opluchting binnen de club is groot, het goede nieuws zorgt tegelijk voor een nieuwe dynamiek.”

Zorgt deze dynamiek ook voor drukte op de transfermarkt?

Smets: “Dat niet. We trekken geen nieuwe spelers aan en met uitzondering van Anton Claes, die zijn vrijheid aanvroeg, zijn er geen uitgaande transfers. Giel Slegers en Jentsen Van Praet sluiten na een lange revalidatie wel opnieuw bij de groep aan. De ervaren Predrag Dosen blijft aan het hoofd van deze groep, die op korte termijn de promotie naar liga 1 voor mekaar wil krijgen. Aan ambitie ontbreekt het niet.”

Heeft de club te lijden gehad onder corona?

“We zijn met de jeugd blijven werken, strikt volgens de opgelegde maatregelen. Het feit dat jongeren op een bepaald moment keuzes moesten maken, heeft voor wat uitstroom gezorgd. Maar we hopen die spelers en speelsters in augustus opnieuw te verwelkomen. Bij onze vrouwenploeg, die in tweede nationale uitkomt, blijft iedereen op post en dat geldt ook voor de mannenploeg. Jongens die aan stoppen dachten, veranderen door de onverwachte promotie misschien van mening.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer