De spoorwegsite in Boussu op Google Earth.
Volledig scherm
De spoorwegsite in Boussu op Google Earth. © Google Earth

Hondenbaasje raakt geëlektrocuteerd in hoogspanningscabine en verliest voorarmen: Infrabel toch schuldig aan onvrijwillige verwondingen

Henegouwen - UPDATE Het Henegouwse hof van beroep heeft Infrabel dan toch schuldig verklaard voor de elektrocutie van een man die zijn hond uit een hoogspanningscabine probeerde te redden. De voorarmen van de man moesten geamputeerd worden. De correctionele rechtbank van Bergen had Infrabel in september vorig jaar nog vrijgesproken voor onvrijwillige slagen en verwondingen door gebrek aan voorzorg, maar de rechters in beroep verklaarden het spoorbedrijf unaniem schuldig.

6 reacties

  • Filip Vanlaeken

    3 jaar geleden
    Eur 300.000 voor beide voorarmen... dat is ook niet veel. In de VS krijg je dan een jackpot, dat is de andere kant vd schaal, maar ergens tussen eur1m en eur5m lijkt me toch meer in verhouding, afh vd job vd man.
  • Pat Tms

    3 jaar geleden
    Jan Van Gent, de treinen zijn zeer goed onderhouden. Hoeveel keer moet men nog zeggen dat Infrabel en NMBS gescheiden zijn? De bestuurders checken hun treinen alle 24u en dus ook de remmen en het remvermogen.
  • Erik Moens

    3 jaar geleden
    Hoe is het met dat hondje afgelopen?
  • Francis potters

    3 jaar geleden
    Dit was een extreem grot risico waar Infrabel de verantwoordelijkheid draagt. Het probleem was blijkbaar an meer dan 10j gekend zonder enige veiligheidsmaatregel. eerlijk? Dat is ee criminele houdig. Kunnen niet hard genoeg gestraft worden. PS het risico is dus ook aanwezig voor het werkende personeel. Wet Welzijn is altijd van toepassing!
  • Didier Cauberghe

    3 jaar geleden
    Als er zo gevaar is dan moet dit toch direct worden uitgeschakeld of toch worden afgetimmerd zodat er niemand in kan. Dat is toch onvoorstelbaar dat ze dit op zijn beloop hebben gelaten. Zo begin je u toch ook vragen te stellen hoe goed hun treinen dan onderhouden worden stel dat de remmen moeten worden vervangen zeggen ze dan ook we gaan nog een half jaar wachten ?