Chris Froome.
Volledig scherm
Chris Froome. © Photo News

Gedaan met gissen: Chris Froome wel degelijk naar Tour de France, maar niet als kopman

Tour de FranceWeg met de twijfels. Chris Froome (36) mag naar de Tour de France (26 juni-18 juli). De viervoudige winnaar is door Israel Start-Up Nation als wegkapitein in de selectie opgenomen. Hij moet kopman Michael Woods ondersteunen.

10 reacties

  • Rudi Goossens

    3 jaar geleden
    Mooi dat je wil knechten en dat je terug vocht na zo een verschrikkelijke blessure. Dat getuigt van veel meer inhoud dan de mensen die hem hier afbreken!
  • peter vermaelen

    3 jaar geleden
    Voor 5 miljoen euro salaris per jaar wil ik ook wel eens komen knechten.
  • dretie munkies

    3 jaar geleden
    Noch Froome, noch Verbrugge zijn daar op hun plaats !
  • Guy Miserez

    3 jaar geleden
    Schoon, de plaats innemen van een ploegmaker.
  • Thierry Van Doninck

    3 jaar geleden
    Heeft in de naam van magerzucht al zijn spiermassa verteerd. Blijft niets meer van over dan een geraamte en zal presteren zoals een geraamte.
  1. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.
  2. “Ik kus beide pollekes dat plastische chirurg het zo goed kon fiksen”: Sanne Cant amuseert zich weer in Tour na zware valpartij in Roubaix
    PREMIUM
    15

    “Ik kus beide pollekes dat plastische chirurg het zo goed kon fiksen”: Sanne Cant amuseert zich weer in Tour na zware valpartij in Roubaix

    Sanne Cant wordt in oktober 33. Je zou denken: de herfst van haar carrière nadert, maar wat moet je dan zeggen van de 40-jarige Annemiek van Vleuten? Veldrijdster Cant amuseert zich in de Tour de France Femmes als manusje-van-alles bij Fenix-Deceuninck. Ondanks die verschrikkelijke valpartij in Parijs-Roubaix in april is ze nog niet klaar met de koers: “Ik vind het nog minstens even leuk als vorig jaar in de Tour.”