Een plein in de Marokkaanse stad Marrakesh.
Volledig scherm
Een plein in de Marokkaanse stad Marrakesh. © AFP

Vliegtickets naar Marokko populair na heropening grenzen voor buitenlandse reizigers

ReizenMarokko heeft dinsdag de meeste grenzen opnieuw geopend voor buitenlandse reizigers. Toen dat nieuws vorige week bekend raakte, schoten de prijzen van vliegtuig- en boottickets de hoogte in. Op aandringen van koning Mohammed VI heeft de nationale luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc (RAM) de prijs van vliegtuigtickets verlaagd voor Marokkanen die in het buitenland wonen.

4 reacties

  • Hugo hofmans

    3 jaar geleden
    Economische belangen zijn heel belangrijk. De redenering is te begrijpen. Hopelijk wordt er toch ook rekening gehouden met het coronavirus dat nog circuleert. We moeten dit doen, al is het maar om aan China een signaal te geven dat ze ons niet kunnen domineren en we dat nooit zullen toelaten !
  • Paul Boutsen

    3 jaar geleden
    Ze zijn ook terug gehaald uit Marokko met door de vorige regering ingelegde vliegtuigen, de gewone Belgen met één paspoort, vooral uit vakantiebestemmingen zoals Tenerife moesten maar zien thuis te geraken dikwijls aan woekerprijzen.
  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Tja ze zullen hun woonsten en rekeningen moeten inspecteren he want wat moeten ze anders doen met hun geld voor hun sociale woning moeten ze niets betalen en de leeflonen zijn belasting vrij en kinderbijslagen ook en door het vele aantal kinderen betalen ze ook geen inkomstenbelastingen. Het enige wat ze betalen is een beetje belastingen op hun eigendommen in Marrokko. Dus dat is de reden van de massale ticketverkoop
  • Dirk Tuymans

    3 jaar geleden
    Daarvoor laten ze het reizen toe. En voor niets anders. En die zullen ze niet controleren bij hun terugkomst.