AFP
Volledig scherm
© AFP

Arctische expeditie: “Kantelpunt onomkeerbare opwarming aarde wellicht al voorbij”

We zijn het punt van een onomkeerbare opwarming van de aarde mogelijk al voorbij. Daarvoor heeft het Duitse hoofd van een grote wetenschappelijke expeditie naar de Noordpool vandaag gewaarschuwd.

145 reacties

  • Piet Bol

    3 jaar geleden
    Is het nog wel nuttig geld te verspillen aan zulke onderzoeken ? Misschien beter alle politiekers een gratis hoorapparaat te geven want al de vorige onderzoeken hebben ze blijkbaar nog niet gehoord.
  • Walter Poels

    3 jaar geleden
    Als je de zaken een beetje nuchter bekijkt en alle aspecten in overweging neemt (en vooral de menselijke psychologie), dan weet je dat de strijd tegen de opwarming al héél lang verloren is. Nog een paar decennia een schijngevecht en dan zal iedereen de gevolgen voelen in zijn dagdagelijks leven. Iedereen zal moeten terugvallen op een individueel overlevingsscenario en we zullen kunnen spreken van het eind van de beschaving. Dit is helaas de enige waarheid...
  • Cris Verwilligen

    3 jaar geleden
    Dinosaurussen in het pool gebied, bezoek het KBIN maar. Wijnstokken in de Alpen (Romeinse tijd), tweevoetigheid mens door klimaatverandering 4.2 miljard geleden. En nu zou de mens dat in 200 jaar om zeep kunnen helpen? Dit zijn cyclussen warm/koud. En we zitten nu in een warme cyclus en 200 jaar is een peulschil in die cyclussen. Stop nu eens die paniek, de natuur vindt er wel iets op. Of wij er content mee gaan zijn?
  • Willy Masson

    3 jaar geleden
    In de Romeinse periode was het 2,8 graad warmer .overbevolking is echter voor het groene woke klimaatgroepje niet het probleem van de teloorgang van het milieu , je moet je kiezers natuurlijk ergens halen zeker nu blijkt dat desondanks de constante media aandacht je niet voorbij de 7,8 % geraakt.
  • Yves Steenssens

    3 jaar geleden
    Mijn reis zit er ver op maar voor volgende generaties zal die niet zo rooskleurig zijn - politici zijn de melkbrigade die iedereen verplicht te consumeren waardoor het olieverbruik nooit zal verminderen , de alternatieven zijn nog ver weg en veroorzaken nog groter energieverbruik en afval - hopelijk vindt men gauw het perpetuum mobile ...onze nog enige redding