Max Verstappen na de race in Bakoe.
Volledig scherm
Max Verstappen na de race in Bakoe. © REUTERS

Bandenleverancier Pirelli verwerpt beschuldigingen Verstappen na klapband: “Geen sprake van productiefout”

F1Ruim een week na de tumultueus verlopen Grote Prijs van Azerbeidzjan in de Formule 1 heeft Pirelli ontdekt waarom zowel bij Lance Stroll als Max Verstappen een achterband klapte. Volgens de bandenleverancier ontstond in de binnenste zijwand van de band een breuk. “Het onderzoek heeft uitgewezen dat van een productiefout of gebrekkige kwaliteit van de band geen sprake is.”

6 reacties

  • Alan Janssen

    3 jaar geleden
    Nou dan komt de kwaliteit eisen en testen niet overeen met de realiteit. Als je een fenomeen ziet en je kunt het niet verklaren dan test je niet de werkelijke situatie!! Kan Pirelli niets aan doen, maar ze zouden de breuk toch moeten onderzoeken en zien of ze deze in test kunnen nabootsen. Werk aan de winkel dus!
  • Mathy Boonen

    3 jaar geleden
    Risico van een 1 stop strategie. Meermaals gebleken vorig seizoen en dit seizoen ook
  • Toon Schouteden

    3 jaar geleden
    "Tijdens het rijden zou echter een breuk binnenin de band zijn ontstaan. Hoe dat kon gebeuren, weet Pirelli niet." “Het onderzoek heeft uitgewezen dat van een gebrekkige kwaliteit van de band geen sprake is.” Dat lijkt me toch tegenstrijdig, of niet soms. Als een band zonder enige aanleiding kan klappen is er toch iets mis met de kwaliteit.
  • eduard janssens

    3 jaar geleden
    Die zullen dat nooit toegeven, hier spreken ze zich zelf tegen, mits de breuk ontstaat in de zijwand van de band bij beide wagens.
  • Anoniem

    3 jaar geleden
    Natuurlijk ,wat dacht je dat Pirelli ook maar 1 fout gaat toegeven?.Vergeet het ,ze weten maar al te goed dat hun imago hoog moet blijven of de verkoop(privè) stort zo in. Overi-gens er zijn heus wel betere banden dan Pirelli.Als je dan zo zeker bent over de levens-duur van banden moet Pirelli niet aankomen met max 40 ronden voor de witte banden (en er was al een SC fase geweest waarbij banden 5 ronden gespaart werden)