Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld).
Volledig scherm
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). © BELGA

Budget justitie met half miljard euro opgetrokken tegen 2024

BinnenlandHet budget voor de verschillende actoren van justitie wordt tegen 2024 opgetrokken met bijna een half miljard euro. Daarbovenop wordt er in de periode 2021-2016 nog eens 137 miljoen euro geïnvesteerd in de digitalisering van justitie, geld dat komt uit het Europese relancefonds (Recovery en Resilience Facility - RFF). Dat heeft minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) aangekondigd. “Het gaat om een historische investering”, klinkt het. “We willen justitie sneller, straffer en menselijker maken.”

15 reacties

  • Kenny brusseel

    3 jaar geleden
    rap nog met geld met ons geld smijten 2024 voor ze hun nederlaag gaan krijgen bij de verkiezingen
  • Jos Indigne

    3 jaar geleden
    T penitentiair verlofgeld van die lieverds zal wel omhoog gaan
  • Gert Huybrechts

    3 jaar geleden
    Misschien ook niet op 58 iedereen (ambtenaren) op pensioen laten gaan, terwijl deze tot hun 68 perfect administratief kunnen ingezet worden...?!
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    justitie is er nodig maar veel criminaliteit heeft met opvoeding en mentaliteit te maken. Dat ze beginnen met dit eens eerst aan te pakken en dan zal het budget van justitie misschien volstaan.
  • Guido Quinten

    3 jaar geleden
    Meestal is het geld snel verdeeld , maar blijft de verandering achterwege . Poets eerst de oude kameleons daar weg en laat de connecties met het politieke establishment wegvallen . Begin aub met een schone lei en laat ons de stand van zaken op regelmatige tijden beoordelen , alleen zo zullen jullie iets aan het vertrouwen in de politiek kunnen verbeteren .
  1. Tot 75 km/u in binnenland: KMI waarschuwt morgen met code geel voor stevige windstoten
    58

    Tot 75 km/u in binnenland: KMI waarschuwt morgen met code geel voor stevige windstoten

    Het KMI vaardigt morgen code geel uit voor hevige windstoten. In het binnenland moet rekening worden gehouden met snelheden van 65 tot 75 km/u, aan zee wordt het nog een tikje feller (tot 80 km/u). De waarschuwing geldt voor het hele land, van 9 tot 21 uur. De voorspelling voor de komende week ziet er vooral nat uit. “Het is nog geen lente, maar de temperaturen gaan toch al de goede richting uit”, stelt onze weerman Frank Duboccage. De FOD Binnenlandse Zaken heeft het noodnummer 1722 geactiveerd.
  2. Open oorlog bij de Nationale Loterij: volgens de één roept, rookt en drinkt CEO Jannie Haek op kantoor, de ander noemt dat pertinente leugens
    PREMIUM
    16

    Open oorlog bij de Nationale Loterij: volgens de één roept, rookt en drinkt CEO Jannie Haek op kantoor, de ander noemt dat pertinente leugens

    Er woedt een open oorlog bij de Nationale Loterij. De vakbonden stuurden de raad van bestuur een officiële klachtenbrief over topman Jannie Haek (58). Hij wordt “onaanvaardbaar verbaal geweld” en “overmatig alcoholgebruik” verweten. “Hij staat neus aan neus tegen je te roepen en noemt je dom in het bijzijn van anderen”, zegt een werknemer aan HLN. Wij kregen nog tien mails binnen van personeelsleden - met vooral forse kritiek, maar ook steun voor Haek. Wat is er aan de hand?