Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Fel debat in Vlaams Parlement over PFOS-vervuiling: "Hallucinant dat regering niet weet of er nog dadingen bestaan"

Bij het actuadebat in het Vlaams Parlement noemde de oppositie het woensdag hallucinant dat minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) niet kon antwoorden of er nog dadingen bestaan voor de Oosterweelwerf. Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) verzekerde dat 3M zal opdraaien voor de sanering, en niet enkel van de omliggende terreinen.

33 reacties

  • roger Rymen

    3 jaar geleden
    De legioenen onbekwame postjespolitici in dit land hebben allemaal wel een dikke pree, dikwijls een gratis voituur onder hun gat en nog wat personeel. Hallucinant!
  • johanneke li

    3 jaar geleden
    de incompetentie ten top! nog maar een bewijs hoe de politiek alleen een bodemloze put is dat enkel belastingsgeld opvreet dan er iets nuttigs mee te doen!
  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    De voornaamste vaststelling is dat de hele Vlaamse regering in 2017 op de hoogte was van de vervuiling en dat Lantis prof. Tytgat had aangesproken die bepaalde voorzorgen had voorgesteld om de schade voor de gezondheid e.a. te beperken. Dat politici nu verklaren van niets te weten, kan slechts te wijten zijn aan de ministeriële kabinetten die voormelde mededelingen niet doorsturen aan de bevoegde administratie die ze hoe dan ook voor de toekomst moet archiveren. Conclusie: weg met de kabinetten!
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Milieu herfederaliseren. Of beter 2 ministers een Waalse minister voor Vlaanderen en een Vlaamse minister voor Wallonië zodat alles veel kritischer wordt beoordeeld
  • Jean Petermans

    3 jaar geleden
    Dadingen zijn zo goed als altijd geheim.