Een bord verwijst naar een vaccinatiecentrum in een station in Los Angeles, Californië. Het vaccinatietempo in de VS is sinds april fors gedaald doordat er steeds minder enthousiastelingen gevonden worden die zich willen laten inenten.
Volledig scherm
Een bord verwijst naar een vaccinatiecentrum in een station in Los Angeles, Californië. Het vaccinatietempo in de VS is sinds april fors gedaald doordat er steeds minder enthousiastelingen gevonden worden die zich willen laten inenten. © AFP

Procentueel meer Vlamingen deels gevaccineerd dan Amerikanen

Er zijn voor het eerst sinds de start van de vaccinatiecampagne tegen Covid-19 procentueel gezien meer Vlamingen gevaccineerd dan inwoners van de Verenigde Staten: 53,6 procent van de Vlamingen kreeg al minstens een eerste prik, tegenover 52,7 procent van de Amerikanen. Ook de komende week blijft het tempo in Vlaanderen hoog, waardoor de voorsprong nog zal vergroten. In de VS zijn wel nog altijd veel meer inwoners volledig ingeënt: 44,1 procent tegenover 29,9 procent bij ons.

5 reacties

  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    Waarom enkel het percentage van de Vlamingen vergelijken? Vergelijk het eens met België, Wallonië en Brussel.
  • Jozef Vermeulen

    3 jaar geleden
    Enkel een volledige inenting telt...
  • Ronny Biesen

    3 jaar geleden
    Altijd die onnozele vergelijkingen! Wat heeft dat voor zin? Wes blij dat in Belgie met deze regering geen 300 miljoen inwoners zijn, dan waren nu niet aan het schrijven dat alles goed ging.
  • Ken Grootjans

    3 jaar geleden
    Mooi dat men nu met procenten werkt (is objectiever), doch vorig jaar in verband met aantal besmettingen en doden had men het steevast over absolute aantallen. Altijd maar dat gegoochel om de zaken rooskleurig voor te stellen voor zichzelf. Met het taks beslag in dit land het zelfde deuntje, steeds zoals het hen best uitkomt om de zaak te verbloemen.
  • robertrand walraedt

    3 jaar geleden
    Wat gaan ze ons nog wijs maken?