Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Trend in de bedrijfswereld: spontane vakantiedagen om burn-out te vermijden. “Wie lange dagen maakt, is niet per se werkverslaafd”

Pop-up vakantiedagen, selfcare-verlof of wellbeing days. Sinds het begin van de pandemie lassen steeds meer bedrijven wereldwijd spontane vakantiedagen in voor hun (uitgebluste) werknemers om een burn-out te vermijden. Arbeidspsycholoog Tom Dijckmans neemt de trend onder de loep. Want een nobel initiatief is het zeker, maar hebben die vrije dagen ook het beoogde effect? 

  1. “Feesten is het allerlaatste waar ik aan denk.” Op naar de bevrijding? Een psycholoog, socioloog en econoom reageren op veelgehoorde bekommernissen
    PREMIUM

    “Feesten is het allerlaat­ste waar ik aan denk.” Op naar de bevrijding? Een psycholoog, socioloog en econoom reageren op veelgehoor­de bekommer­nis­sen

    Vanaf vandaag mogen we weer op restaurant, naar de bioscoop en naar de fitness. Het maakt het steeds tastbaarder: op een dag in de (nabije?) toekomst zullen alle coronamaatregelen versoepeld worden en zullen we gulzig kunnen genieten van de vrijheid. Maar zijn we daar klaar voor? Psychologe Leslie Hodge, socioloog Walter Weyns en econoom Rudy Aernoudt reageren op acht reële bekommernissen, van onwil om het opnieuw druk te hebben tot angst om zonder werk te vallen. “Ik moet voor het eerst terug naar kantoor. Gisterenavond had ik een paniekaanval.”
  2. EXCLUSIEF. Succesauteur Thomas Erikson over mensen die ons ergeren: “Vooral onze tegenpolen vreten energie”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Succesau­teur Thomas Erikson over mensen die ons ergeren: “Vooral onze tegenpolen vreten energie”

    We kennen allemaal mensen die het leven uit ons zuigen. Zulke energievreters laat niemand onberoerd en het minst van al de gedragswetenschapper Thomas Erikson. De Zweedse bestsellerauteur schreef er een nieuw boek over, ‘Omringd door energievreters’. In een exclusief interview met HLN verklapt hij hoe jij jouw energiezuigers herkent én laat hij ons in eigen boezem kijken. “We zijn zelf ook altijd een energievreter voor iemand.”