© Wim Hendrix

Lift al bijna twee weken buiten gebruik: “We zitten opgesloten in onze eigen flat”

Een jonge vrouw in een rolstoel heeft al drie therapiemomenten gemist door een defecte lift in haar woonblok. Die is intussen al bijna twee weken buiten gebruik. Rolstoelgebruikers zitten opgesloten in hun eigen flat.

Koen De Beuckeleer

In een woonblok op het Binnenplein in Berchem is de lift al bijna twee weken defect. Voor de vele rolstoelgebruikers in het gebouw verre van een pretje. Zij moeten noodgedwongen in hun kamer blijven.

Marianne Peeters, de moeder van een van de bewoonsters, besloot de toestand aan te kaarten. “Mijn dochter lijdt aan MS en woont al anderhalf jaar in een assistentiewoning op de tweede verdieping”, zegt ze. “Omdat ze niet via de trap naar beneden geraakt heeft ze al drie therapiemomenten gemist bij de ergo- en de kinesitherapeut.”

“Zet een vensterke open”

Bij telefonisch contact werd Peeters afgewimpeld en kreeg ze niemand van de verantwoordelijken aan de lijn. “Het onthaal liet me weten dat het vervangstuk van Duitsland moet komen en dat zoiets nu eenmaal tijd vergt”, zegt ze. “Toen ik zei dat mensen in een rolstoel bij dit weer ook moeten buiten komen, kreeg ik te horen dat ik maar een vensterke moet open zetten.”

Ook wij krijgen via de telefoon geen verantwoordelijken van sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning aan de lijn. “Zowel de bazen als de communicatieverantwoordelijke zijn momenteel met vakantie”, klinkt het. “U kan maandag opnieuw proberen.”

Intussen werd in het woonblok een briefje opgehangen met de melding dat het probleem op korte termijn zal worden opgelost. “Het wisselstuk is gearriveerd, maar de werken zelf zouden nog een week in beslag nemen”, zegt Peeters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER