De Russisch president Vladimir Poetin vandaag.
Volledig scherm
De Russisch president Vladimir Poetin vandaag. © via REUTERS

Poetin: “Rusland wil dialoog met VS voortzetten als ook Washington daartoe bereid is”

De Russische president Vladimir Poetin heeft donderdag gezegd dat hij bereid is de dialoog met de Verenigde Staten voort te zetten als ook Washington daartoe bereid is. Woensdag vond in het Zwitserse Genève de eerste topontmoeting tussen de Amerikaanse president Joe Biden en Vladimir Poetin plaats.

2 reacties

  • Peter De Coninck

    3 jaar geleden
    Het wordt tijd dat deze beide landen aan hetzelfde zeel gaan trekken. (Heel) Europa en Amerika kan er alleen maar beter van worden, met daar aan sluitend heel de wereld.
  • Jacques COLLIN

    3 jaar geleden
    Gemeenschappelijk overleg kan nooit kwaad.. zelfs met je grootste vijand!
  1. Weerwerk bieden, indammen en de dialoog aangaan: EU stelt nieuwe Rusland-strategie voor

    Weerwerk bieden, indammen en de dialoog aangaan: EU stelt nieuwe Rus­land-strategie voor

    De Europese Unie moet weerwerk bieden aan Rusland als het de mensenrechten schendt en de pogingen van het land bemoeilijken om de Europese belangen te ondermijnen, maar tegelijk ook de dialoog aangaan als Brussel daar zelf mee gebaat is, bijvoorbeeld voor het wegwerken van handelsbelemmeringen. Dat is in een notendop de nieuwe Rusland-strategie van de Europese Commissie. Buitenlandvertegenwoordiger Josep Borrell hoopt dat de staatshoofden en regeringsleiders de strategie zullen goedkeuren.
  2. “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen
    PREMIUM

    “Jongen stop, je gaat mijn kaak breken”: Celine (80) en Jozef (78) worden midden in de nacht thuis brutaal overvallen

    “‘Op uw buik!’ riep hij. Maar ik protesteerde. Ik ben 80 jaar en ben al blij als ik op m’n benen kan staan.” Celine en Jozef werden in de nacht van vrijdag op zaterdag overvallen door twee jonge mannen op zoek naar waardevolle spullen. Ze kregen er flink van langs en werden opgesloten in hun kelder, terwijl Jozef nog maar net een openhartoperatie achter de rug had. “Ik dacht eerst dat mijn kleinkinderen een grap aan het uithalen waren. Maar toen werd ik pardoes op het bed gegooid.” Een reconstructie van een nacht waar de buurt nog lang over zal praten.
    Antwerpen, Kapellen