Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

Amerikaanse Hooggerechtshof weigert Obamacare af te schaffen

Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten heeft geweigerd om de Patient Protection and Affordable Care Act (PPCA) of de wet rond Obamacare af te schaffen. De baanbrekende wet op de ziekteverzekering, die voormalig president Barack Obama tien jaar geleden invoerde, zorgt ervoor dat miljoenen Amerikanen een ziekteverzekering hebben.

6 reacties

  • Jean West

    3 jaar geleden
    Stel je voor in België al wie geen hospitalisatie verzekering heeft deze gratis zou krijgen maar diegenen die er wel één hebben hun jaarlijkse premie zou meer dan verdrievoudigen. Dat is Obamacare in de USA. Veel bedrijven die een ziekteverzekering voor hun personeel afgesloten hadden konden dit niet meer door de hoge kosten.
  • Fons Casteels

    3 jaar geleden
    Dit is uitstel van executie. Het HG heeft de klacht onontvankelijk verklaard omdat de klagers geen persoonlijk belang hebben. Er zullen nu burgers klacht indienen. Dan is die klacht wél ontvankelijk, en dan zal het HG inhoudelijk beslissen. Overigens, gisteren heeft het HG nog een arrest geveld. Een aantal woke organisaties hadden klacht ingediend tegen een katholieke adoptiedienst omdat die holebi's weigert. "Dat mogen ze doen", zegt het HG, bij een stemming 9-0.
  • Steve Warson

    3 jaar geleden
    Amerika heeft vijf of zes opeenvolgende Democratische presidenten nodig met een tweederdemeerderheid in Huis en Senaat om het land terug fatsoenlijk op de rails te zetten. En een nieuw kiessysteem.
  • Daan Roos

    3 jaar geleden
    30 miljoen hebben geen verzekering meer ondanks obamacare. De kostprijs van de medicijnen swingen de pan uit en sinds de ziekenhuizen winst mogenmaken willen investeerders zoveel mogelijk geld verdienen ten koste van de kwaliteit van de zorg. Niet alle zorg wordt door obamacare vergoed.
  • Tamsin Andersen

    3 jaar geleden
    Hoe kan je het normaal vinden dat mensen sterven of hun kinderen zien sterven, omdat een groep mensen vindt dat een ziekteverzekering niet voor iedereen is.