Direct naar artikelinhoud
NieuwsRode Duivels

Hazard, Witsel, De Bruyne en Vermaelen starten tegen Finland

Thorgan Hazard, zijn broer Eden, Axel Witsel en Kevin De Bruyne in Kopenhagen.Beeld Getty Images

De ‘geblesseerde’ Duivels kunnen maandagavond rekenen op een basisplaats tegen Finland. Een gelijkspel is genoeg voor groepswinst.

en

Bondscoach Roberto Martínez verscheen in opperbeste stemming voor de Belgische pers, gisteravond. Martínez lichtte een tipje van de sluier wat betreft de wedstrijd tegen Finland van komende maandag in Sint-Petersburg. “Eden Hazard, Axel Witsel, Kevin De Bruyne en Thomas Vermaelen komen aan de aftrap. Het is belangrijk dat zij toewerken naar negentig minuten.”

Martínez had het met name over Hazard: “Eden is weer Eden. Hij loopt met een brede glimlach rond. Bij de nationale ploeg is de druk natuurlijk anders dan in clubverband. Hij heeft rustig kunnen opbouwen. Eden voelt zich prima. Het gaat steeds beter, hij kan makkelijker een directe tegenstander achter zich laten.”

Andere wissels zijn mogelijk, bevestigde Martínez, die evenwel niet zal rekenen tegen Finland. “We willen elke wedstrijd winnen.” Ook al betekent dat een mogelijke kwartfinale tegen Italië, waarvan Martínez toegaf dat het indruk maakt.

Het is nog onduidelijk of Romelu Lukaku aan de aftrap zal komen tegen Finland. Lukaku is alvast vragende partij. “Misschien is het mentaal net goed om zo iemand inderdaad continuïteit te bezorgen. Maar ik moet eerst de data van de medische staf afwachten en zien of Romelu telkens goed en snel recupereert.”

Nacer Chadli incasseerde daags voor de match tegen Denemarken een trap tegen de kuit. Zijn plaats in de tribune van het Parken-stadion was geen tactische keuze. “Nacer zal een scan ondergaan. Op basis daarvan zal blijken of hij fit geraakt voor de match tegen Finland.”