De Franse pers over Les Bleus en Karim Benzema, hier op de foto.
Volledig scherm
De Franse pers over Les Bleus en Karim Benzema, hier op de foto. © AP/Le Figaro

“Er is geen ruimte voor gemakzucht”: Franse pers ziet wake-upcall voor Les Bleus

EK voetbalEen 1-1-gelijkspel tegen Hongarije. Grote teleurstelling voor ‘Les Bleus’, zo geeft ook de Franse pers aan. Zij praten over een ferme wake-upcall. “De vraagtekens blijven.” 

9 reacties

  • Erwin Hyndrikx

    3 jaar geleden
    Panache is een Frans woord. Het Franse team heeft een gebrek aan panache (en dat met deze sterren). Met deze spelers moet men durven (maar het Franse team speelt enkel op veilig, daarom hoop ik dat ze er snel uitgaan - wie schrik heeft krijgt ook slaag)
  • Kaveh Ahangar

    3 jaar geleden
    De Fransen gaan zo niemand naar huis sturen in tegendeel ze gaan zelf heel snel hun croque monsieur mogen bestellen.
  • patrick de bock

    3 jaar geleden
    Dat ze hun baguette maar al gaan bestellen. Joepiejeeeee.
  • Jean Leeman

    3 jaar geleden
    Ik heb voor hen al het frietvet opgewarmd. Kunnen ze in onze plaats de frietjes komen eten.
  • LEON ENGELEN

    3 jaar geleden
    Die willen frit stoofvlees komen eten in België
  1. KIJK. Johan Bakayoko windt er geen doekjes om: “Moeten eerste worden in deze groep”
    39

    KIJK. Johan Bakayoko windt er geen doekjes om: “Moeten eerste worden in deze groep”

    De Rode Duivels kennen twee van hun drie tegenstanders voor het EK 2024. België neemt het in Duitsland eerst op tegen Slovakije (maandag 17 juni om 18u in Frankfurt), dan tegen Roemenië (zaterdag 22 juni om 21u in Keulen). De derde opponent komt uit de play-offs: Israël, Bosnië en Herzegovina, Oekraïne of IJsland. Match die op woensdag 26 juni om 18u in Stuttgart gespeeld wordt. Volgens flankaanvaller Johan Bakayoko (20) zijn er geen excuses mogelijk. “In gelijk welke EK-groep zijn wij favoriet.”
  2. “Ik blonk van trots”: vriendin Shari Van Belle, die zelf net naast de EK-selectie viel, juichte nog nét iets luider na penaltysaves van Flames-doelvrouw Nicky Evrard
    EK voetbal
    1

    “Ik blonk van trots”: vriendin Shari Van Belle, die zelf net naast de EK-selectie viel, juichte nog nét iets luider na penaltysa­ves van Fla­mes-doel­vrouw Nicky Evrard

    Red Flames-doelvrouw Nicky Evrard haalde al twee keer de krantenkoppen in Engeland. Twee strafschoppen gestopt en ook zonder tegen IJsland en Frankrijk bij de uitblinkers. Sinds 2013 is zij de eerste die twee keer een penalty pakte op een EK. Dominique Reyns is de voorzitter van KAA Gent Ladies, zij kent Nicky al jaren. Jimmy Coenraets is de coach van haar nieuwe club OH Leuven. Shari Van Belle is de vriendin van Evrard. Alledrie zagen ze die keeper die ze goed kennen.