© JH

"Vader per vergissing gecremeerd"

Jozef Verswijver (85) uit Berchem, die in juni vorig jaar overleed, is per vergissing gecremeerd. Zijn dochter Elza (60) sleepte de begrafenisondernemer uit Borgerhout al voor de rechter, maar kreeg ongelijk. “We gaan in beroep, onze vader wilde koste wat het kost begraven worden.”

Jonathan Bernaerts

Groot was de schok toen Elza een dag na de teraardebestelling haar vader wilde groeten in het uitvaartcentrum. “Een medewerker verzocht ons om even in een lokaaltje te wachten”, vertelt Elza. “Toen kwam hij met een brede glimlach binnen. Laconiek vertelde hij dat ze mijn vader die middag ‘per vergissing’ hadden gecremeerd. Ze hadden hem verwisseld met een andere persoon..”

Op aanraden van de politie liet de familie de begrafenisondernemer een schuldbekentenis opstellen. "Als tegemoetkoming stelde hij voor de kosten van de uitvaartplechtigheid op zich te nemen. De moeder van Elza zou de urne daarna mee naar huis krijgen.” Amper een half jaar na de dood van Jozef stierf ook zijn vrouw Francine.

Omdat de begrafenisondernemer een extra vergoeding bovenop de al betaalde uitvaartkosten weigerde, sleepten Elza en Patrick hem voor de rechter. Maar die oordeelde dat Marschang de schade al voldoende had vergoed door de kosten van de uitvaart op zich te nemen. Bijgevolg mochten Elza en Patrick zelf opdraaien voor de gerechtskosten: 1.100 euro.

Elza kreeg er zelfs een beroerte van. U leest haar volledige verhaal hier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer