Burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever.
Volledig scherm
Burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever. © Photo News

Bart De Wever over PFOS-vervuiling: “Multinational is inderdaad zeer goed weggekomen tot heden”

“De inzichten over de PFOS-vervuiling zijn veel te laat doorgesijpeld in Europa, en Vlaanderen is geen uitzondering. Daardoor zijn we nu lelijk in verlegenheid gebracht.” Dat zei Antwerps burgemeester Bart De Wever in De Zevende Dag. Hij vindt dat de politiek daaruit lessen moet trekken, zodat er niet, zoals nu, pas vandaag aan een sterke juridische positie moet worden gewerkt “ten opzichte van multinationals die inderdaad zeer goed zijn weggekomen tot heden”.

88 reacties

  • GERARD DE PELECIJN

    3 jaar geleden
    Tijd voor verandering en alles bleef gelijk!
  • Ludo Van Damme

    3 jaar geleden
    Zo als gewoonlijk zijn het volgens De Wever weeral de schuld van 'anderen', zijn partijgenoten weten weerom van niks.
  • jos duriau

    3 jaar geleden
    De Wever moet nu niet doen alsof hij van niets weet , Weyts , Koen Kenis en hijzelf zaten toch op de eerste rij om het wel te moeten weten.
  • Alain Heyrman

    3 jaar geleden
    Geen groenten uit eigen tuin? De landbouwers en tuinders blijven toch ook aardbeien verkopen en groenten aanleveren! Wat is het verschil buiten dat ikzelf geen sproeistoffen gebruik?
  • vanaeken jokke

    3 jaar geleden
    Jan Peeters een groene burgemeester die al 20 jaar weet dat M3 vervuild een bouwvergunning aflevert om vervuild grondwater te zuiveren van pfos .En dan zegt groen van niks te weten.Groot gelijk Gilbert groen doet het om de poen. m3 opgestart begin 70 in 1990 wist men van de vervuiling milieu ministers 1999 Dua ,Peeters , Crevits,Schauwvlieg 2017.Geen enkele heeft er in 20 jaar iets aan gedaan.Allemaal in de bak wegen nalaten te saneren.