Het waterlek situeerde zich aan een koppeling van de ondergrondse waterleiding.  © RDR

Veel schade door waterlek bij Ine Hoeden en Accessoires

Bree -

Een gesprongen waterleiding in de Ter Rivierenwal heeft zondagmorgen heel wat schade veroorzaakt. Bij Ine Hoeden en Accessoires stond de kelder onder water en werd de vloer van het winkelpand omhoog gedrukt waardoor er ook waterschade is in het winkelpand.

Eigenares Ine werd zondag rond 2.15 uur al gecontacteerd door de politie het probleem. De brandweer was al ter plaatse toen Ine toekwam. “Er is een ondergrondse koppeling van de waterleiding gesprongen. Het water spoot met een geweldige druk in de keldergewelven. Dat water sijpelde binnen en drukte de vloer van onze hoedenwinkel omhoog. Via die weg liep het water weer de straat op. Passanten hebben dit opgemerkt en de hulpdiensten gealarmeerd”, weet Ine.

Service

De hoofdleiding werd daarop afgesloten. Gelukkig bleef het materiaal op het gelijkvloers grotendeels gespaard. Maar de schade blijft daar toch aanzienlijk. “De brandweer en politie hebben onmiddellijk het nodige gedaan. Het gevolg van dit waterlek is dat zondagvoormiddag de hele buurt zonder drinkwater zat. Maar ik geef de mensen van de waterleiding een dikke pluim voor de service en de snelle herstelling”, besluit Ine. Hoeveel de schade bedraagt is niet duidelijk. (rdr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer