Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA): “Ik ben stevig aangepakt en er zijn harde woorden gevallen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA): “Ik ben stevig aangepakt en er zijn harde woorden gevallen.” © Photo News

INTERVIEW. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir na de kritiek: “Bij 3M leunen ze lachend achterover”

Dat Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wars van alle geplogenheden pleitte voor een onderzoekscommissie, werd haar binnen de Vlaamse regering niet in dank afgenomen. Coalitiepartners CD&V en Open Vld waren woest en zelfs minister-president Jan Jambon noemde haar tot twee keer toe “te voortvarend”. “Er wordt dan gewezen naar mijn temperament, maar je zit toch niet in de politiek om je ogen dicht te doen?”

101 reacties

  • Paul Oosterlinck

    3 jaar geleden
    ja natuurlijk leunen ze lachend achterover. Haar voorgangers hebben voor 75000 euro een document ondertekend waardoor alles zijn gangetje kon gaan gedurende 20-30 j...Veel zal er niet meer aan te doen zijn maar bon elke poging is een poging...
  • christiane dewaele

    3 jaar geleden
    Dit is een vrouw naar mijn hart. De perfecte job als eerste minister. De Croo kan er echt niet aan tippen. Zij was er tenminste toen de mensen in nood zaten na de overstromingen Wat niet kan gezegd worden van De Croo die niet thuis gaf en de waalse regering met Di Rupo met veel bla bla bla en de oproep voor sponsering van het rode kruis. De hulp van het rode kruis is op omdat de miljoenen verdwenen zijn als sneeuw voor de zon maar de mensen zelf weinig of geen hulp kregen.
  • Jean Gobin

    3 jaar geleden
    natuurlijk maken ze zich geen zorgen bij 3 M ze hebben namelijk alle vereiste vergunningen gekregen van de vlaamse regering sommige van die vergunningen zelfs voor eeuwig ..voor hen is er "geen vuiltje " aan de lucht ..
  • Marc De Prince

    3 jaar geleden
    Topminister. Meer van dergelijke vrouwen gewenst in de politiek.
  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Wie is er al 8 jaar burgemeester