Hoeveel kost zo’n coronatest en moet ik daar zelf voor betalen?

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De zomer van de vrijheid breekt aan en dat betekent dat we eindelijk weer kunnen reizen. Maar daar komen ook heel wat administratie en opzoekwerk bij kijken. Waar moeten we nu op letten als we deze zomer willen reizen? En welke regels zijn van kracht? Je leest het elke in de vakantiegids van Nieuwsblad.be. Vandaag: Hoeveel kost zo’n coronatest en moet ik daar zelf voor betalen?

Een PCR-test kost 46,81 euro. Maar er geldt geen enkele beperking voor testcentra om meer te vragen. Zo kan de prijs afhankelijk van de locatie en de dag een stuk hoger zijn. Maar wie zo’n test laat afnemen omdat die symptomen vertoont of een hoogrisicocontact heeft gehad, moet dat niet zelf betalen.

Vanaf 1 juli heeft ook iedereen die nog niet de kans gehad heeft om zich volledig te laten vaccineren, maar wel op reis wil, recht op twee gratis tests. Die zal je online kunnen aanvragen. Daarna krijg je een code die je binnen de tien dagen moet gebruiken om een test te reserveren. Nu al een gratis test vastleggen voor over een paar weken kan dus niet. Je kan die gratis tests trouwens ook voor andere doeleinden dan reizen gebruiken, zoals om naar een festival te gaan. (Maxine De Wulf Helskens)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen