Kevin De Bruyne als jong voetballertje, en nu als Rode Duivel.
Volledig scherm
PREMIUM
Kevin De Bruyne als jong voetballertje, en nu als Rode Duivel. © Photonews/AFP

De jeugdjaren van Kevin De Bruyne, de wittekop waar je niet naast kon kijken: “Hij kon door zijn calimerogevoel ontploffen van boosheid”

Rode DuivelsNu wereldsterren, maar ooit gewoon jongetjes met dezelfde droom. Hoe begon de weg naar de top van onze Rode Duivels? Uit ons archief halen we de reeks ‘Toen de Duivels nog duiveltjes waren’ boven, met unieke jeugdportretten van onze gouden generatie. We keren terug naar de jeugdjaren van Kevin De Bruyne (29), meer dan ooit dé draaischijf van de Rode Duivels. “Toen ik zijn internaatskamertje zag, was mijn eerste reactie: ‘Dit is erger dan de gevangenis.’” 

5 reacties

  • Ingrid Vansanten

    3 jaar geleden
    Top footballer en ook als mensKevin voor mij zijt gij superman
  • Patrick Vriends

    3 jaar geleden
    Heel grote meneer op en naast het veld super Kevin.
  • Eddy De Block

    3 jaar geleden
    ja wijn beiden ook superfan van Kevin, helemaal eens met Sven Stolk.
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Laat ons samenvatten dat alle Belgen blij zijn in het voetbal dat we nationaal zo een persoon hebben. Zo nuchter, zo sober en zo talentvol. Hij vult het in. Veel vedetten mogen op les bij hem wereldwijd. Einde van de rit is hij Kevin. Hij voetbalt zo graag. Zo een profvoetballer als hij heeft België nog nooit meegemaakt. Hij zou je oprapen op straat je valt. Dat bedoel ik.
  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    Hij wist toe al dat hij voetballer zou worden, niet een gemakkelijke jongen toen maar nu een voorbeeldige huisvader met plichtbewustheid.