Direct naar artikelinhoud
NieuwsTomorrowland

Burgemeesters Boom en Rumst houden been stijf: geen Tomorrowland deze zomer

Burgemeesters Boom en Rumst houden been stijf: geen Tomorrowland deze zomer
Beeld an

De burgemeesters van Boom en Rumst blijven bij hun weigering van de vergunning voor het dancefestival Tomorrrowland. Dat laat de woordvoerder van minister-president Jan Jambon weten, bij wie het overleg met de burgemeesters plaatsvond. 

Het ging om een “constructief overleg”, maar “de context is op dit moment niet van die aard voor de burgemeesters om terug te komen op hun beslissing”, klinkt het. De organisatie van Tomorrowland wil voorlopig niet reageren op het overleg. 

Vorige week beslisten burgemeesters Jeroen Baert (Boom, N-VA) en Jurgen Callaerts (Rumst, N-VA) om de vergunningsaanvraag voor een uitgestelde Tomorrowland-editie (eind augustus en begin september) te weigeren.

Lees ook

Waarom Tomorrowland opnieuw afgelast moet worden: niet alleen corona speelt mee

‘We zijn geen zuurpruimen, wel bezorgd’: buurtbewoners na het ‘njet’ voor Tomorrowland

De burgemeesters zeggen onder meer dat het ministerieel besluit rond evenementen tot 75.000 personen er nog niet is en dat de politie het bijkomende werk rond het controleren van de coronacertificaten niet ziet zitten. Maar vooral de epidemiologische context baart hen zorgen.

Tomorrowland was een van de eerste grote festivals in ons land die het  perspectief van een latere editie beloofden aan festivalgangers. Die plannen gaan nu dus voorlopig niet door