De Nieuw-Zeelandse gewichthefster Laurel Hubbart is geselecteerd om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokio.
Volledig scherm
De Nieuw-Zeelandse gewichthefster Laurel Hubbart is geselecteerd om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokio. © AP

HET DEBAT. Moeten transgender sporters kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen?

Atlete Laurel Hubbard is geselecteerd voor het Nieuw-Zeelandse damesteam gewichtheffen dat uitkomt op de Olympische Spelen in Tokio. De 43-jarige Hubbard nam deel aan herenwedstrijden voordat ze in 2013 van geslacht veranderde en wordt de eerste transgender die uitkomt op de Spelen. Hoewel haar testosteronwaarden onder de vereiste drempel liggen, zeggen critici dat ze tal van fysieke voordelen heeft. Wat denk jij? Moet een transgender atlete kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen? Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord. Dit is jullie mening.

18 reacties

  • Benny Coomans

    3 jaar geleden
    als mannen en vrouwen gelijk zijn waarom dan nog aparte sportcompetities, iedereen gelijk voor de wet, alle sportcompetities genderloos
  • Buelens Luc

    3 jaar geleden
    Maak eern vrouwencompetitie en een "open" competitie. Vrouwencompetitie alleen biologische vrouwen en open competitie iedereen toegelaten.
  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Ge kunt niet tussen twee stoelen zitten. Ik beaam de visie van Dhr Ceulemans
  • Bart Lauwers

    3 jaar geleden
    Valt me op dat diegene die enorm staan te roepen om gelijkheid tussen mannen en vrouwen , nu opeens weer een aparte categorie willen voor vrouwen !? Persoonlijk vind ik het niet kunnen dat een man ooit deelneemt aan een vrouwencategorie , wegens fysisch niet gelijk van geboorte af ... oei , ben ik nu seksistisch !?
  • Danny Domen

    3 jaar geleden
    Geef ze een aparte klasse en enkel mits er een minimum aan kandidaten zijn.