William Koninckx houdt kippen, geiten en konijnen. “Ze eten alles”. (photo by Florian Van Eenoo/Photo News)
Volledig scherm
PREMIUM
William Koninckx houdt kippen, geiten en konijnen. “Ze eten alles”. (photo by Florian Van Eenoo/Photo News) © Florian Van Eenoo Photo News

Eierverbod krijgt band tussen Vlaming en zijn kippen niet stuk: “Als ik de ren opendoe, voel ik me als God in Frankrijk”

De Vlaming en zijn kippen, het is een bizar maar standvastig huwelijk dat niet kapot te krijgen is door een fipronilcrisis, ophokplicht of PFOS-schandaal. “Ik ga niet stoppen met hun eieren te eten", zegt burgemeester Bart De Wever die er al jaren houdt. Maar ze geven meer dan alleen een omelet in de pan: “Doe ik de ren open, dan ben ik als God in Frankrijk.” Drie Vlamingen getuigen over hun intense band met hun kippen.

8 reacties

  • indra bulens

    2 jaar geleden
    mensen zorg ervoor als je groenten "afval" geeft dezelfde dag geeft..(kans op wormen groot indien niet zelfde dag,rottingsproces) net zoals elk ander dier zijn ze geen containers en hebben hun eigen kippen eten. mensen eten is geen dieren eten! alles eters wil zegge ze alles ete wa je geeft wat daarvoor niet wil zegge dat alles gezind voor hen is. maak ze niet ongewilt ziek of dood door verkeerde voedsel. informatie.pluimvee arts.
  • An Peeters

    3 jaar geleden
    Inderdaad Alfons Detemmerman en nu gaat diezelfde groenen staan roepen ! Hypocrisie ten top
  • No�l Dierickx

    3 jaar geleden
    Zelf heb ik geen kippen (omdat ik in de stad woon), maar ik weet 1 ding: vergelijk eens een omelet van eieren van uw eigen kippen met de (zelfs beste) eieren uit de supermarkt, er is een wereld van verschil! Trouwens wie weet of de eieren van de winkel geen enkel schadelijk bestanddeeltje bevat?
  • Guido Verlinden

    3 jaar geleden
    Gedaan met gezond te eten,met dank aan de wever.!!!!’
  • Soraja Salluyts

    3 jaar geleden
    Verbied dan ook eieren in de winkels he.