© Joren De Weerdt

Honden doodziek na wandeling aan Het Riet

Aan Het Riet in Westerlo zijn de laatste weken al verscheidene honden erg ziek geworden. Mogelijk raakten ze vergiftigd door rondslingerend eten en afval. Maria Beaufays waarschuwt de hondenliefhebbers.

Marlies Van Bael

“Hondenliefhebbers opgepast: aan Het Riet in Westerlo-centrum zijn de laatste tijd enkele honden vergiftigd” zo staat te lezen op de Facebookpagina van Lingerie Flo, de handelszaak van Maria Beaufays. “Het gebeurde vooral de laatste weken: dinsdag werd Fientje vergiftigd. De eigenaar kwam me dat persoonlijk vertellen”, herinnert ze zich. “Ik wandel hier drie keer per dag met mijn hond Keiko en waarschuw nu alle mensen die ik tegenkom.”

Gustaf Geboes, de eigenaar van hond Fientje zag het gebeuren bij zijn eigen viervoeter. “Vorige maandag waren we net gaan wandelen toen ons Fientje begon over te geven. Ze had veel schuim in haar bek”, vertellen Gustaf ­Geboes en zijn vrouw. “’s avonds kwam er zelfs bloed bij en op dinsdag was het niet meer te stoppen. We zijn meteen naar de dierenarts gegaan, waar ze Fientje een week aan de baxter gelegd hebben. We waren er volgens de dierenarts net op tijd bij, anders had ze het niet overleefd.”

Er stierf ondertussen zelfs al een hond door vergiftiging. “De dierenarts wist zelf niet wat de oorzaak zou kunnen zijn.”

Kwaad opzet of niet?

Twee weken geleden werd er nog een hond vergiftigd. Naar de oorzaak hebben de hondenfans het raden. Wil er iemand deze honden kwaad doen of komt het door bedorven voedsel? De oorzaak kan ook liggen in het feit dat er op die plek vaak eten rondslingert dat na een tijdje niet meer vers is. “Aan Het Riet komen nogal vaak scholieren die al eens etensresten achterlaten, maar in het weekend passeren er ook geregeld mensen die komen picknicken en dan hun afval achterlaten. Als daar iets giftig tussen ligt voor honden, valt dat niet op.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER