Enkele van haar kinderen  ondersteunden gisteren Valérie Bacot (met beige sjaal) op weg naar de rechtszaal.
Volledig scherm
Enkele van haar kinderen ondersteunden gisteren Valérie Bacot (met beige sjaal) op weg naar de rechtszaal. © AFP

Van moord beschuldigde Valérie (40) getuigt over dagelijkse hel van bijna 25 jaar: "Na de afranselingen was hij rustiger, liever dat dan uitgescholden te worden”

FRANKRIJKHet assisenproces tegen Valérie Bacot (40) in de Franse stad Chalon-sur-Soâne is de tweede dag ingegaan. De vrouw staat terecht voor moord op echtgenoot Daniel Polette (61), haar voormalige stiefvader waarvan ze op 17-jarige leeftijd na verkrachting zwanger raakte en die van haar leven bijna 25 jaar lang een dagelijkse hel vol misbruik en agressie maakte. Ze riskeert in theorie levenslang. Het proces houdt heel Frankrijk in de ban. Op de eerste procesdag die tot 21.00 uur duurde, gaf ze als beschuldigde urenlang antwoord op vragen van de procureur en de advocaten.

7 reacties

  • saskia agneessens

    3 jaar geleden
    Laat haar vrij met de nodige begeleiding. Dit is gewoon absurd dat ze hiervoor levenslang zou krijgen. Mentaal heeft ze al levenslang.
  • Patrick de meersman

    3 jaar geleden
    Laat haar vrij maar geef haar hulp want dat gaat ze nodig hebben
  • JoanEdi vandeneede

    3 jaar geleden
    Mijn steun heeft ze
  • Jacqueline de pauw

    3 jaar geleden
    Zo zijn er nog veel gevallen waar men geen weet van heefd maar het slachtofer word zodanig gefusteerd en gedwongen dat het hun eindelijk niet meer de moed heefd om zo verer te leven .dus voor mijn part mag die vrouw gerust en met zekerheid vrij komen .wens haar het beste toe
  • Michael De Brauwer

    3 jaar geleden
    Hier zijn geen woorden voor,alle geluk gewenst aan deze vrouw en haar kinderen in de toekomst.