Direct naar artikelinhoud
NieuwsTechnologie

‘Google blijft stoppen’ op Android-telefoons: krijg jij ook die melding? Zo los je het op

‘Google blijft stoppen’ op Android-telefoons: krijg jij ook die melding? Zo los je het op
Beeld Reuters

Krijg jij ook plots voortdurend de melding ‘Google blijft stoppen’ op je smartphone? Je bent niet alleen. De officiële Android-app van Google loopt wereldwijd op sommige smartphones vast door een mysterieus softwareprobleem. De storing speelt bij telefoons van meerdere fabrikanten, waaronder Sony, Samsung en Google zelf.

Gebruikers kunnen de melding ‘Google blijft stoppen’ of ‘Google stopt steeds’ wel wegklikken, maar daarna verschijnt ze vrijwel meteen opnieuw. Omdat de Google-app diep in het Android-systeem zit verwerkt, blijven de crashmeldingen ook verschijnen als je de applicatie niet gebruikt. Gebruikers krijgen dus continu foutmeldingen te zien bij gebruik van de telefoon.

Twitter bericht wordt geladen...

Woordvoerder Michiel Sallaets van Google België laat op Twitter weten dat het bedrijf nog onderzoekt wat er fout gaat. “Voor wie problemen ondervindt met de Google-app op Android, we hebben meldingen ontvangen dat de app voor sommige gebruikers niet werkt zoals verwacht. We onderzoeken momenteel wat er fout gaat.”

Oorzaak niet bekend

Een exacte oorzaak voor de storing is niet bekend. Technologiesite Android Authority vermoedt dat het te maken heeft met een recente update voor de app, die bij gebruikers automatisch wordt geïnstalleerd.

Niet alle Android-toestellen zijn getroffen, maar op Twitter druppelen klachten van gebruikers wereldwijd binnen. Ook in België zijn mensen getroffen.

Herstarten of verwijderen

De zoekreus adviseert op Twitter om je smartphone te herstarten. Bij sommigen lost dat het probleem op, terwijl bij anderen de crashes aanhouden.

De website Androidworld.nl reikt volgende oplossing aan:
1. Open de instellingen op je telefoon
2. Open Apps
3. Scroll in de lijst naar de Google-app en tik erop
4. Tik op de puntjes rechtsboven
5. Tik op Updates verwijderen

Nog een andere optie is om de Google-app volledig te wissen. Dan mis je functies op de telefoon, maar zijn de foutmeldingen in elk geval weg totdat Google een definitieve oplossing heeft gevonden.