Direct naar artikelinhoud
NieuwsPFOS-vervuiling

Almaci (Groen) snoeihard over PFOS-dossier: ‘Hoe meer De Wever ‘own your shit’ zegt, hoe meer hij shit in het rond strooit’

Meyrem Almaci.Beeld Photo News

Groen-voorzitter Meyrem Almaci heeft in een lange Facebookpost antwoorden geëist op een hele reeks vragen in het PFOS-dossier. Ze veegt daarbij onder meer Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) de mantel uit en verweet hem in niet mis te verstane bewoording de waarheid te verdraaien en geweld aan te doen, met als doel: de aandacht af te leiden.

De post van Almaci past in een assertieve strategie die Groen de jongste tijd ontwikkeld heeft in het PFOS-dossier. Op sociale media adverteert de partij volop over de verontreiniging, met dramatische beelden van mensen aan de beademing en chemisch afval dat wordt geloosd.

In haar Facebookpost neemt Almaci nu onder meer de verdediging op van het groene gemeentebestuur van Zwijndrecht en eist ze antwoorden. “Antwoorden die ons vooruithelpen, zonder de verbale trukendoos boven te halen. Helaas was dat laatste exact wat de burgemeester van Antwerpen en de voorzitter van de grootste Vlaamse Regeringspartij N-VA (Bart De Wever, red.) afgelopen dagen deed. Met maar een doel: de aandacht afleiden door de vinger naar een ander te wijzen. Met veel aplomb en grote woorden (nalatigheid!) werd het vizier op het bestuur van Zwijndrecht gericht.”

‘Onwaarheden’

“Hele en halve verdraaiingen, verwijzingen naar een plaatsbezoek met foute conclusies en zelfs onwaarheden werden in stelling gebracht”, gaat ze verder. “Zo draaide hij de aandacht weg van de Vlaamse Regering, het Antwerpse stadsbestuur en Lantis, naar een kleine groene schepen in een kleine gemeente (sic). Hoe meer De Wever ‘own your shit’ zegt, hoe meer hij shit in het rond strooit. Ervan uitgaande dat er van die ‘shit’ altijd wel ergens iets bij die anderen zal blijven plakken. En groenen aanvallen als het op milieuvervuiling aankomt, dat is dubbel winst, nietwaar? ... Als voorzitter geloof ik in de integriteit van onze groene bestuurders. En ik sta niet toe dat ze onterecht onder de bus worden gegooid.”

Lees het volledige Facebookbericht van Groen-voorzitter Almaci hieronder: