Demonstranten protesteren tegen de nieuwe wet van het Hongaarse parlement.
Volledig scherm
Demonstranten protesteren tegen de nieuwe wet van het Hongaarse parlement. © REUTERS

13 EU-lidstaten veroordelen op initiatief van België nieuwe Hongaarse wet die LGBTQ+-rechten schendt

Op initiatief van België veroordelen twaalf andere lidstaten van de Europese Unie in een gezamenlijke verklaring de nieuwe Hongaarse wet die de ‘promotie van homoseksualiteit’ verbiedt. Dat heeft de Belgische minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) aangekondigd. De lidstaten veroordelen de nieuwe wetgeving als “een flagrante vorm van discriminatie en stigmatisering van LGBTQ+-mensen op grond van seksuele geaardheid, genderidentiteit en -expressie”. 

19 reacties

  • Arlette De Waele

    3 jaar geleden
    Op initiatief van België. De Croo profileert zich dus voor een Europese topjob na zijn premierschap.
  • Franky Puystjens

    3 jaar geleden
    Wie géld wil krijgen van de EU, hoort zich ook te schikken naar de basisprincipes van de EU (waaronder respect voor mensenrechten) Grappig is wel dat de Facebookpagina van Victor Orban op dit eigenste ogenblik (woensdagmorgen) overspoeld wordt met een TSUNAMI van Regenboogvlaggen en steunbetuigingen aan LGBTQ-rechten. Zodanig zelfs dat z'n admins het niet kunnen bijhouden om de vele duizenden comments te deleten. Hilarisch (én een affront voor de homohaters!)
  • Patrick Dewael

    3 jaar geleden
    Heeft België geen problemen genoeg dat ze zich moeten bemoeien met de wetgeving in andere landen? Verder kan de EU beter opletten met het opleggen van sancties voor Hongarije de weg van het VK volgt richting exit EU.
  • Annie Vancauteren

    3 jaar geleden
    Big brother wil alles te zeggen hebben. Mogen geen eigen gedachten of gedrag hebben. Een regering, een gedachte, een filosofie.
  • Piet Uytebroeck

    3 jaar geleden
    België kan best zwijgen, de meerderheid heeft daar gekozen zoals het hoort in een democratie. Hier worden de meerderheidspartijen buitenspel gezet