Illustration
Volledig scherm
Illustration © Getty Images/Cultura RF

Geen aanwijzing dat cyberaanval op BelNet uit China kwam, inbraak computernetwerk Binnenlandse Zaken “wel typisch werk van inlichtingendienst”

Er is geen enkele aanwijzing dat de cyberaanval op BelNet begin vorige maand vanuit China zou zijn gekomen. De inbraak in het computernetwerk van de FOD Binnenlandse Zaken lijkt daarentegen wel typisch het werk van een inlichtingendienst. Dat heeft directeur Miguel De Bruycker van het Centrum voor Cyberveiligheid (CCB) dinsdag verklaard in de Kamer.

0 reacties

  1. “Gigantische aanval” op Belgische overheidswebsites, ook Tax-on-web en parlementaire commissies getroffen

    “Giganti­sche aanval” op Belgische overheids­web­si­tes, ook Tax-on-web en parlemen­tai­re commissies getroffen

    Belnet lijkt er na uren van problemen dan toch in te slagen om de grootschalige cyberaanval onder controle te krijgen. “De impact van de aanval lijkt te verminderen”, zegt het overheidsbedrijf. Onder meer Tax-on-web en MyMinfin liggen regelmatig uit. Ook thuiswerkende studenten en ambtenaren ondervinden problemen. Belnet dient een klacht in bij de Federal Computer Crime Unit.
  2. Veroordeeld voor vijf moorden maar ‘diaken des doods’ (69) op vrije voeten: “In plaats van kankermedicatie gaven ze hem kalktabletten”
    PREMIUM
    1

    Veroor­deeld voor vijf moorden maar ‘diaken des doods’ (69) op vrije voeten: “In plaats van kankermedi­ca­tie gaven ze hem kalktablet­ten”

    Ivo Poppe (69) uit Wevelgem werd in 2018 veroordeeld voor vijf moorden, onder wie zijn eigen moeder en schoonvader. Zelf bekende hij er tien tot twintig. Vandaag is ‘de diaken des doods’ opnieuw vrij, zes jaar na zijn veroordeling en na meer dan negen jaar cel. “Door zijn medische toestand is de situatie gewoon onhoudbaar”, vertelt zijn advocaat. Tegen intimi had Poppe het al over euthanasie. Een portret van een seriemoordenaar die als verpleger zelf jarenlang ongevraagd deze levensbeëindiging toepaste “bij dutsen die toch geen leven meer hadden”.