Direct naar artikelinhoud
NieuwsJürgen Conings

Oproep tot sereniteit en respect voor de familie bij laatste groet aan Jürgen Conings

Jürgen Conings.Beeld LinkedIn

De familie van de overleden Jürgen Conings heeft via de zaakvoerder van uitvaartzorg Papillon in Maasmechelen een oproep tot sereniteit gedaan, want vrijdag vindt tussen 19 en 20.30 uur een begroeting plaats in Maasmechelen. Op een later moment vindt in intieme kring de crematie plaats van militair Conings. 

en

De man is afgelopen zondag levenloos aangetroffen in het Dilserbos in Dilsen-Stokkem. Volgens het federaal parket en de wetsdokter beroofde hij zichzelf van het leven door middel van een vuurwapen. Zaakvoerder Maarten Stulens van Papillon laat namens de familie weten dat er vrijdag geen plek of gelegenheid is voor bepaalde groepen, het uiten van politieke statements of voor een manifestatie.

Na het aantreffen van het stoffelijk overschot van Conings vond er nog een autopsie plaats. Na dat onderzoek is het lichaam vrijgegeven. Dinsdag kwam vervolgens de toestemming van het openbaar ministerie om het stoffelijk overschot te cremeren. Conings had die wens tot crematie in het verleden al aan zijn partner bekendgemaakt. Intussen ligt het stoffelijk overschot in het uitvaartcentrum in Maasmechelen. “De familie hamert op sereniteit. Voor het brengen van de laatste groet is de politie Lanaken-Maasmechelen op de hoogte gebracht en die zal toezien op het naleven van de coronamaatregelen. Iedereen die een laatste groet brengt, zal van de familie een prentje krijgen”, aldus Maarten Stulens.

Lees ook:

Van clandestiene moord tot cadeau van Illuminati: het lot van Jürgen Conings is voer voor complotdenkers

Eerst was overwogen om in een livestream te voorzien van de echte afscheidsplechtigheid, maar de familie heeft beslist om dat niet te doen. “De hele zaak heeft al genoeg media-aandacht gekregen. Het afscheid willen ze echt in intieme en besloten kring doen. De familie realiseert zich ook dat er vrijdag mogelijk media aanwezig zal zijn. Ze kunnen dat natuurlijk niet tegenhouden, maar ze vragen met aandrang om de nodige afstand te bewaren, sereen te blijven en respect te tonen”, besluit Stulens. 

Jürgen Conings werd na 35 dagen zoeken zondagvoormiddag dood aangetroffen aan een boom in het bosrijke gebied van het Dilserbos, dichtbij de Scherpenbergstraat. Wekenlang zochten honderden militairen en politiemensen naar de toen voortvluchtige militair, die maandag 17 mei met een wapenarsenaal vertrokken was uit het wapendepot van de legerkazerne van Leopoldsburg. Hij had verontrustende afscheidsbrieven achtergelaten. 

Wie met vragen zit over zelfdoding kan surfen naar www.zelfmoord1813.be of bellen naar 1813.