Frank Raes/Martine Tanghe en Michel Wuyts
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Raes/Martine Tanghe en Michel Wuyts © VRT/Lies Willaert/Joost Joossen

Verdeeldheid over gedwongen pensioen Michel Wuyts en Frank Raes: “Iedereen gelijk voor de wet, dat idee is voorbijgestreefd”

TVDe verplichte pensionering van VRT-gezichten Frank Raes (67) en Michel Wuyts (64), en eerder ook Linda De Win (65) en Martine Tanghe (65), maakt veel reacties los. Van ‘geef alstublieft de jongeren een kans’ tot ‘kennis en kunde gooi je niet zomaar weg’. Maar wat denkt bekend Vlaanderen erover? Wij vroegen het aan enkele 65-plussers die nog steeds werkzaam zijn én aan arbeidseconoom Stijn Baert. “Wat kan het nu kosten om iemand één programmaatje per week op de radio te laten presenteren?”

81 reacties

  • simonne goderie

    3 jaar geleden
    Het is de staat die gepensioneerde mensen aanzet om na hun 65 ste verder te werken ,maar werk je bij een bedrijf dat in handen is van de overheid moet je op rust en wordt je aan de kant geschoven wanneer je tijd is gekomen. België op zijn best .
  • De Waarheid

    3 jaar geleden
    In België zijn veel zaken voorbijgestreefd, bvb het verschil tussen arbeiders en bedienden, tussen privé en ambtenaren, ...
  • Jean Schepens

    3 jaar geleden
    een stapje 'opzij' zetten doet altijd pijn zeker als je steeds de 'vedet' hebt mogen spelen (vooral op kosten van de belastingbetaler) en in de belangstelling hebt mogen staan.
  • simonne goderie

    3 jaar geleden
    Als men de verslaggevers op eurosport bezig hoort mag Wuyts gerust blijven zitten tot hij 100 wordt .Politici mogen in dit land tot ver boven houdbaarheidsdatum hun geld blijven opstrijken en dat wordtook gerund door dezelfde achterban ,waarom dan geen sportreporter die wel animo in het wielrennen brengt.
  • Luc Ver Eecke

    3 jaar geleden
    Natuurlijk , zoals voorganger zegt daar knelt het schoentje en trouwens ze hebben hun tijd gehad andere en beter want iemand die echt moet werken zal gat in lucht springen laat die gaan in hun plaats .