Beke: “Qvax is klaar voor inkorting AstraZeneca-termijn, enkel nog wachten op levering vaccins”

Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zegt dat het Qvax-systeem in principe klaar is om mensen toe te laten vrijwillig hun termijn van 12 weken tussen de twee AstraZeneca-prikken in te korten naar 8 weken. 

19 reacties

  • Bart Timperman

    3 jaar geleden
    M'n had die tijdspanne direct op 8 weken moeten zetten en nooit het contract met AstraZeneca mogen opzeggen, zo duurt de vaccinatie nog langer. Een eerste prik met AstraZeneca en een tweede met Pfizer beschermt trouwens beter dan 2 keer Astra of 2 keer Pfizer. De topmannen van Pfizer en Moderna zijn nu al de nieuwe miljardairs in de top 100 en m'n wil dit vaccin nog eens met de helft duurder maken terwijl de andere vaccins gewoon tegengewerkt worden, en wie betaalt hiervoor, inderdaad, wijzelf!
  • nelly lozano

    3 jaar geleden
    Als de levering een probleem is en het toch een keuze is om te vervroegen laat ons dan ook kiezen voor een ander vaccin. Geen logistiek probleem en beter beschermd. Verder, aan de site van Q-VAX is niets verandert. dus TUURLIJK waren die al klaar.Jullie zijn dat niet. Nu proberen besparen op vaccin kosten door goedkope AZ te blijven pompen in de risicopatienten en daarna nog eens winst via de pensioenen en de ziekteverzekering.
  • Martine Van den Bossche

    3 jaar geleden
    Kun je je nu al registreren voor vervroegde 2de prik? Ben risicopatiënt kreeg 1ste op 11 mei, 2de staat nu op 3 augustus. Zou deze graag vroeger krijgen!
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Waarom kan men in Wallonië z'n vaccin kiezen, en in Vlaanderen niet, mijnheer Beke? Zelfs mensen met serieuze aandoeningen kunnen hier niet van vaccin wisselen, waardoor ze vaak kiezen voor niet-vaccinatie, waardoor ze niet beschermd zijn. Dit kan toch niet de bedoeling zijn?
  • Jennifer Peeters

    3 jaar geleden
    Schaam je Beke. Risicopatiënten zijn nog altijd niet volledig beschermd door die AZ. Maar je hebt wel goed voor jezelf gezorgd met je Pfizer vaccin hé. Dat noemt men egoïsme.