Themabeeld
Volledig scherm
Themabeeld © Baert Marc

Gewelddadige inbraak in Grimbergen: vrouw (90) wordt keel dichtgeknepen tot ze bewustzijn verliest, beroofd en aangerand door man

grimbergenEen 90-jarige vrouw uit Grimbergen werd dinsdagnamiddag het slachtoffer van een gewelddadige inbraak. De bejaarde vrouw werd daarbij gewurgd tot ze haar bewustzijn verloor en zou ook aangerand zijn. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde woensdagnamiddag.

  1. “Al 122.000 euro ingezameld maar dat is nóg niet genoeg”: hoe gaat het met Jade (3), die zonder oortjes werd geboren?
    PREMIUM

    “Al 122.000 euro ingezameld maar dat is nóg niet genoeg”: hoe gaat het met Jade (3), die zonder oortjes werd geboren?

    “Het lijkt echt of iedereen zijn steentje wil bijdragen.” Gilles Vanderschelde (41) en Emilie Van Haudenhove (36), de ouders van Jade (3) deelden een jaar geleden hun verhaal in onze krant. Hun dochtertje werd door een zeldzame aandoening, genaamd microtie, geboren zonder oortjes. Om een operatie van meer dan 200.000 euro in Amerika te bekostigen, startten Gilles en Emilie een jaar geleden met een vzw en een inzamelactie. Loopt de crowdfunding vlot? En hoe stelt Jade het op school? Wij spraken met papa Gilles Vanderschelde. “Uit verdere onderzoeken dook plots nog een probleem op.”
    Wemmel
  2. Hoeveel werknemers krijgen maaltijdcheques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?
    Jobat

    Hoeveel werknemers krijgen maaltijd­che­ques? En wie mag op een dertiende maand of smartphone van het werk rekenen?

    De werkende Belg kan op steeds meer extraatjes rekenen: de voorbije vijf jaar is het gemiddeld aantal extralegale voordelen met 10 procent toegenomen. Om welke voordelen gaat het precies (en welke zijn aan een terugval bezig)? Welke rol spelen je functie, statuut, opleiding en de sector waarin je werkt? En wat met de verschillen tussen man en vrouw? Jobat.be zocht het uit.