In Egypte is student Ahmed Samir Santawy (29), vriend van de Gentse Souheila Yildiz (31), veroordeeld tot een celstraf van vier jaar wegens het ‘verspreiden van fake news’ en ‘deelname aan een terroristische groep’.
Volledig scherm
PREMIUM
In Egypte is student Ahmed Samir Santawy (29), vriend van de Gentse Souheila Yildiz (31), veroordeeld tot een celstraf van vier jaar wegens het ‘verspreiden van fake news’ en ‘deelname aan een terroristische groep’. © rv

Ahmed (29), de vriend van de Gentse Souheila (31), is veroordeeld tot vier jaar cel wegens ‘verspreiden van fake news’: “Mijn pijn is ondraaglijk, dit mag niet gebeuren”

GentIn Egypte is de student Ahmed Samir Santawy (29), vriend van de Gentse Souheila Yildiz (31), veroordeeld tot een celstraf van vier jaar wegens het ‘verspreiden van fake news’ en ‘deelname aan een terroristische groep’. Bij zijn aanhouding werd hij echter vooral ondervraagd over zijn academisch onderzoekswerk over islam, vrouwenrechten, abortus en het feit dat hij lid was van een Facebook-groep die kritisch staat tegenover de Egyptische overheid. Amnesty International blijft actie voeren en druk zetten.