Een demonstratie van Youth for Climate in Brussel.
Volledig scherm
Een demonstratie van Youth for Climate in Brussel. © Photo News

Klimaatcoalitie roept op tot actie: “1,5 graden is geen symbolische grens, maar kwestie van leven en dood”

De Klimaatcoalitie, het platform van een tachtigtal organisaties die werken rond de klimaatproblematiek, roept op tot een algemene mobilisatie na het uitlekken van elementen uit een ontwerprapport van het IPCC, het wetenschappelijk klimaatpanel van de Verenigde Naties. "Elke tiende graad telt", klinkt het in een reactie.

29 reacties

  • Lecocq Daniel

    3 jaar geleden
    Zet vandaag per direct de C02 uitstoot op nul, en de helft van de mensheid overleeft het niet.
  • Paul Van Oosterwijck

    3 jaar geleden
    De aarde doet zijn zin. De klimaatopwarming gaan en kunnen wij niet oplossen. We kunnen er beter mee leren omgaan. Hoe je het ook draait of keert, alle wereldproblemen vallen m.i. altijd terug op dezelfde oorzaak : teveel mensen !
  • luc dierick

    3 jaar geleden
    De wereld vergaat voor iedereen Voor de ene jong voor de andere oud Wat is het probleem Dat we liever niet verwekt waren
  • piet devlieger

    3 jaar geleden
    "The world is changing, why aren't we ?" Of wij veranderen of niet, de aarde zal blijven opwarmen en dan weer afkoelen en dan weer opwarmen etc. Dit is al tienduizenden keren gebeurd gedurende het bestaan van de aarde (4,5 miljard jaar) ook lang voordat de mens zo'n 120.000 jaar geleden hier verscheen. De mens kan die cycli niet stoppen en zal uitsterven net zoals de 500 miljoen diersoorten die reeds uitgestorven zijn. De aarde heeft de mens niet nodig en doet wat ze altijd al deed en zal doen.
  • Jean Gobin

    3 jaar geleden
    welke oplossing stelt u voor Ferdinand Nuyts ?