De regenboogvlag
Volledig scherm
De regenboogvlag © RV

Vlaams Parlement veroordeelt Hongaarse antiholebiwet en wil dat Hongarije in gebreke wordt gesteld

Het Vlaams Parlement heeft woensdag een resolutie goedgekeurd waarin de Hongaarse antiholebiwet wordt veroordeeld. In de resolutie dringt het parlement er bij de Europese Commissie op aan Hongarije in gebreke te stellen voor het niet respecteren van fundamentele Europese waarden. "Hongarije draait de klok terug en moet daar de gevolgen van dragen. De mensenrechten van de LGBTQI+-gemeenschap staan op de helling", stellen de indieners van de resolutie, Staf Aerts (Groen), Piet De Bruyn (N-VA), Orry Van de Wauwer (CD&V), Stephanie D'Hose (Open Vld) en Annick Lambrecht (Vooruit).

22 reacties

  • anne callebaut

    3 jaar geleden
    Eerst eens voor de spiegel gaan staan regeringsken.
  • Lode vleminckx

    3 jaar geleden
    Vlaams parlement heeft geen bal te zeggen aan Hongarije Dat ze hun eigen beleid eens onder de loep nemen.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Als ze zo soeverein willen zijn dat ze internationale verdragen over mensenrechten en Europese regelgeving niet willen respecteren dan moeten ze consequent zijn en uit de internationale gemeenschap en uit de EU stappen. Diversiteit en democratie gaan niet over het opleggen van een fundamentalistische conservatieve christelijke levensbeschouwing aan iedere burger. Dan zijn Noord-Korea, China en Iran ook 'democratische' landen.
  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Een minderheid, 13 van de 27 Europese Natiestaten protesteerden maar dit impliceert ook dat de meerderheid, in casu 14 Europese Natiestaten wel respecteren dat Hongarije een soevereine Natiestaat is met eigen democratisch gestemde wetgeving, ook al is die "divers" van de onze.
  • DIRK VAN DESSEL

    3 jaar geleden
    Begrijpt het Vlaams Parlement niet dat "diversiteit" impliceert dat een souvereine. Natiestaat zoals Hongarije, eveneens eigen democratisch gestemde wetgeving heeft, die grondig kan verschillen van de onze ? Waarom zo betweterig de opinie van onze democratische meerderheid opdringen aan een andere souvereine Natiestaat ?