Victor Orban.
Volledig scherm
PREMIUM
Victor Orban. © EPA

Onze opinie. Voorlopig kan de EU Victor Orbán niet raken waar het pijn doet: in de portemonnee

“Hello dictator!” Zo begroette Jean-Claude Juncker Victor Orbán ooit na een glas cognac. Touché. Ursula Von der Leyen houdt het na zijn laatste autoritaire ingreep, de beruchte antihomowet, op “een schande”. Scherpe veroordeling in vergelijking met de stilte van Charles Michel. Maar ze heeft alleszins gelijk. 

33 reacties

  • WILFRIED DE WILDE

    3 jaar geleden
    Guido Bervoets, het is absoluut zo dat je als homostel veiliger hand in hand loopt in Budapest dan in Antwerpen of in Brussel. We raken dat gezeik over Orban stilaan beu.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Het gaat er hem juist over dat men de vrijheid om te denken over seksualiteit en godsdienst in Hongarije juist inperkt. Volgens de EU mag je wel of niet geloven. Mag je andere waarden hebben dan de deze van de meerderheid. Is men vrij in zijn eigen seksuele geaardheid. In Hongarije wil men een religieus conservatief christelijk fundamentalisme opleggen.
  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    De EU wil niet weten van de vrijheid van denken over o.a. godsdienst en seksualiteit van landen of huisgezinnen, het gezin heeft geen recht meer op eigen opvoeding. De EU bepaald wel wat wij moeten denken of geloven, al de rest wordt door de politiekers als " achterlijk" bestempeld. Orban heeft dit nog meegemaakt in het communistische tijdperk.
  • Erik Bervoets

    3 jaar geleden
    Orban lacht Europa gewoon uit. Die weet ook dat daar alleen maar uitgerangeerde politiekers zitten die ze in eigen land liever niet meer zien terugkomen.
  • Paul Jansen

    3 jaar geleden
    Europa doet volledig mee aan de woke-cultuur die uit de USA is overgewaaid. Minderheden cultus tot en met. De minderheden hebben alle rechten, en dat vind ik goed maar er is een limiet, het moet niet te gek worden. En Orban heeft gelijk dat hij de opdrigerigheid aan banden legt. Seksualiteit- en godsdienstbelevenis horen thuis in de familie , niet op school.