Links: Pogacar op zijn eenwieler.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: Pogacar op zijn eenwieler. © Photo News

Op zoek naar de roots van Pogacar, de koning van de koers: “Soms ging Tadej op zijn eenwieler naar school”

Tour de FranceTwee keer de Ronde van Frankrijk. Luik-Bastenaken-Luik. Een rist rittenkoersen. En nu ook de Ronde van Lombardije. Tadej Pogacar (23) mag zich met recht en rede de koning van de koers noemen. Wij zochten zijn roots op en spraken met mama Marjeta over Tadej als kind en nu. “Hij was altijd in beweging. Ik moest opletten dat hij geen ongelukjes beging, zoals zijn hand op een hete plaat leggen.”

8 reacties

  • peter De ridder

    3 jaar geleden
    Beste Johan, mijn gedacht zijn dit geen toevalstreffers. De andere wielerploegen gaan zich anders bewapenen tov pogacar maar die jongen heeft zoveel talent dat die dat netjes gaat opvangen. vergeet niet zijn eerste tour heeft die gewonnen quasie zonder ploeg en helpers. De enige reden waarom ik hier zo zeker van ben is omdat die jongen zot is van koersen ! hij doet het zo graag en doet het al spelende soms. Doch ik hoop dat je gelijk hebt want ik wil onze jongens ook zien winnen ;-) .
  • rita boom

    3 jaar geleden
    Als er ene komt piepen voor naast Merckx te mogen staan is het Tadej klassebak en nog maar pas 23 jaar en normaal gezien komen de beste jaren nog,als hij met beide voeten op de grond blijft grote kandidaat en daar is genen blabla bij!!
  • Martin Amelynck

    3 jaar geleden
    Leuk om eens een blik op zijn jeugdjaren te krijgen... Mooie volksjongen die een grote kampioen is.
  • Peter Van Endert

    3 jaar geleden
    Hij is gewoonweg een top renner zalig om deze renner bezig te zien
  • Roger Wellens

    3 jaar geleden
    Top renner, en hij doet het met de fiets, en niet met de mond.