© Photo News

Blokker wil 69 winkels sluiten in België: 302 banen op de helling

De directie van huishoudketen Blokker heeft dinsdag de intentie bekendgemaakt om 69 van de 190 winkels in België te sluiten. Daardoor staan 302 van de ruim 900 banen op het spel. Dat meldt Blokker in een persbericht. De ingreep is volgens de directie nodig om de verlieslatende keten opnieuw rendabel te maken.

jdb

De directie wijst erop dat de detailhandel van niet-voedingsmiddelen al een aantal jaren onder zware druk staat. Dat heeft te maken met de populariteit van onlineshoppen en met de toenemende concurrentie zowel van bestaande als van nieuwe merken, klinkt het.

Blokker zag de omzet de voorbije vijf jaar met 20 procent dalen. In 2015 was er een operationeel verlies van 15 miljoen euro, dat in 2016 zou zijn opgelopen tot 18 miljoen euro. Om de rendabiliteit te herstellen, wordt een reeks maatregelen genomen, zoals een “optimalisatie van het beheer van de verkooppunten”.

De beslissing om 69 winkels mogelijk te sluiten, is gebaseerd op “een diepgaande analyse van de toekomstperspectieven van de verschillende winkels van Blokker in België voor de komende jaren”, zo staat in het persbericht. Om welke winkels het gaat, wil men bij Blokker dinsdag niet zeggen.

Nieuwe kansen

“Ik ben er mij heel goed van bewust dat deze aankondiging voor ons allen erg moeilijk is. Er worden nieuwe kansen gecreëerd, maar ook nieuwe beperkingen opgelegd. Wij willen Blokker nv de nodige middelen aanreiken om weer rendabel te worden en zodanig de toekomst van ons bedrijf in België veilig te stellen”, stelt Bernd Bosch, CEO van Blokker België, in een persbericht.

Blokker is sinds 1977 aanwezig in België. Het maakt deel uit van de Nederlandse Blokker Holding B.V., die ook ketens als Leen Bakker, Intertoys en Bart Smit herbergt. Blokker Holding heeft ruim 2.200 winkels in acht landen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER