Valérie Bacot (met oranje sjaal) tijdens haar proces deze week.
Volledig scherm
Valérie Bacot (met oranje sjaal) tijdens haar proces deze week. © AFP

Vandaag uitspraak in zaak die heel Frankrijk in de ban houdt: krijgt Valérie (40) levenslang voor moord op man die haar 25 jaar door hel deed gaan?


Frankrijk houdt de adem in voor de ontknoping van een ongezien proces in de stad Chalon-sur-Saône. Op de beklaagdenbank: Valérie Bacot (40), een vrouw die levenslang riskeert voor de moord op haar echtgenoot Daniel Polette (61). Hij was aanvankelijk haar stiefvader en vergreep zich een eerste keer aan haar toen ze amper 12 jaar was. Dat was het begin van een leven vol misbruik en geweld, dat pas zou stoppen toen hun dochter Karline (14) haar op een dag vertelde dat haar vader seksuele interesse in haar had getoond. Toen knapte er iets in het hoofd van Valérie.

45 reacties

  • Elke De Vleeschouwer

    3 jaar geleden
    Met die 2 jaar heeft ze haar schuld betaald. Voorwaarden en gedaan. Laat die vrouw vrij. Ieder van ons had hetzelfde kunnen doen. Dat noemt onweerstaanbare drang.
  • Ahmed Zoupha

    3 jaar geleden
    Twintig jaar waarvan 18 voorwaardelijk zou correct zijn, ze kan dan meteen vrij komen maar staat onder controle om dat nooit meer te doen. Het blijft alsnog moord met voorbedachte rade. Een straf met uitzicht dus.
  • Isabelle Kerckhove

    3 jaar geleden
    Deze vrouw verdiend het om eindelijk een leven te leiden zonder misbruik en geweld. Hopelijk wordt ze vrijgesproken en kan ze verder leven met haar kinderen!
  • Jimmy Goris

    3 jaar geleden
    Geef die vrouw desnoods (verplichte) ondersteuning, psychologische hulp etc. Na zoveel jaren misbruik is het nodig dat ze ziet en voelt dat het anders kan, zoiets verwerk je niet op 1 dag en zonder hulp.
  • eduard janssens

    3 jaar geleden
    Ze heeft degelijk iemand vermoord , maar zij voor heel haar leven getekend die wonden helen niet .