Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld)
Volledig scherm
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) © BELGA

Van Quickenborne naar rechter en Europese Commissie in strijd tegen Franse windmolens

De federale regering stapt naar de rechtbank om een nieuw windmolenpark vlakbij Duinkerke, met impact op de West-Vlaamse kust, tegen te houden. Er wordt ook een klacht ingediend bij de Europese Commissie. Minister van Noordzee Vincent Van Quickenborne (Open Vld) pikt de starre houding van de Fransen niet langer. "De oplossing ligt voor de hand: bouw het windmolenpark iets verder op zee", zo zegt hij in de Krant van West-Vlaanderen.

27 reacties

  • Ad Zoontjens

    3 jaar geleden
    Hij mag blij zijn dat de Fransen de verantwoordelijkheid nemen om stroom voor Belgie te produceren. Belgie werpt haar schoenen weg, nog ver voordat ze nieuwe heeft. Zonder de Fransen zou ze blootsvoets verder moeten.
  • Piet Mastur

    3 jaar geleden
    Iedereen wil groene energie , maar niet voor hun deur ! Als je groene alternatieven wil moet je er iets voor overhebben.
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    De Fransen hebben al altijd hun rotzooi aan de grens met België gedropt .België bestaat al geruime tijd niet meer ,we zijn enkel nog een enclave van het grote Duitse rijk en onze politici zijn nog enkel ambtenaren met een riant inkomen die dansen als de EU beveelt.Het welzijn van de bevolking zal hun worst wezen.Dus dit is enkel een schijn gevecht van Quiqi .
  • Ronny Declerck

    3 jaar geleden
    Economische verliezen voor omwonenden door de komst van windmolens maakt zelfs totaal geen deel uit van de beslissingsprocedure voor een omgevingsvergunning. Dus waarom zou dat dan nu ineens wel een issue moeten zijn? Frankrijk en EMD doen nu gewoon identiek hetzelfde dan wat de Vlaamse overheid doet ten opzichte van zijn burgers. Met dit verschil dat de Vlaamse overheid zich baseert op onwettige regelgeving bij de besluitvorming voor omgevingsvergunningen voor windmolens.
  • Ronny Declerck

    3 jaar geleden
    Kan er iemand mij eens uitleggen waarom visuele hinder van windmolens van 300 meter hoog op een afstand van 10 kilometer erger is dan windmolens van 200 meter hoog op een afstand van enkele honderd meter van vele woningen in open landschap. Onze regeringen werken met 2 maten en 2 gewichten en ze hebben 2 gezichten. Moeten wij dan ook de Vlaamse regering dagvaarden? Want wij zijn ook nooit betrokken geweest bij de plannen voor de komende windmolens.