Portugal viert na een goal tegen Frankrijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Portugal viert na een goal tegen Frankrijk. © AP

Onze chef voetbal gaat op zoek naar de code om Portugal te kraken: “Pfft, ze zijn een nachtmerrie”

Rode DuivelsHoe overleven onze Rode Duivels de achtste finales van het EK? Onze chef voetbal ging te rade bij ingewijden in het Belgische en internationale voetbal. Over de inschatting van de tegenstander is men eensgezind - “Portugal is een valstrik”. Maar hoé Martínez de code moet kraken, daarover zijn de meningen verdeeld. “Wees niet bang om er zelf een afschuwelijke wedstrijd van te maken. Doe met hén wat zij met joú willen doen.” 

33 reacties

  • rudi van dijck

    3 jaar geleden
    rekening houden met de vorm en die hitte!!. en hoe gaan de Portugezen de RD willen bestrijden?? ook rekening mee houden. ik zou dan voor zekerheid starten met een laag blok tot aan het midden spelen, om ze goed te kunnen opvangen (indien nodig). en zo op de counter proberen te pakken. daarmee ook rekening houdend met 90 minuten in die hitte he. dat mag je ook niet onderschatten.
  • Dave Janssens

    3 jaar geleden
    Voor mij zijn ze mss wel de gevaarlijkste tegenstander. Hen overleven zou een ferme boost inhouden, en ben je voorbereid op zowat alles. Of je hun recept moet hanteren overtuigd mij niet. Wij zijn België hein..
  • Vanessa De Vriese

    3 jaar geleden
    Akkoord met Marc Wauters: zoals de Fransen spelen: alles toe...geen mooi voetbal maar zeker om te winnen...
  • Patrick Brusseel

    3 jaar geleden
    Ik lees hier veel reacties. Ik krijg meer en meer de indruk dat het vooral mensen zijn die nog nooit een match van dichtbij gezien hebben die hun mening willen verkondigen. Het blijft voetbal. Er zijn acht matchen. Je weet nu al dat het niet de beste acht zijn die zullen doorgaan. Daarom ook dat voetbal zo mooi is maar ook dikwijls oneerlijk. Voor Belgie-Portugal hoop ik dat de beste mag winnen en liefst na een mooie wedstrijd.
  • jan boden

    3 jaar geleden
    Snel scoren, dan moet Portugal komen en zijn ze kwetsbaar in de omschakeling.