Jimmy Kets
Volledig scherm
PREMIUM
© Jimmy Kets

ANNO 2021. Wim Delvoye (56): "Ik moet van die zware voet zien af te geraken, want het wordt nu toch echt te duur"

ShowbizzElke dag ging 'Het Laatste Nieuws' op zoek naar hoe het leven van een Belg die ooit in de schijnwerpers stond er anno 2021 uitziet. Dit is de laatste aflevering. Vandaag: Wim Delvoye (56). De gerenommeerd kunstenaar werkt in Gent en woont in Brighton. Nu is hij ook juryvoorzitter bij de eindexamens van de kunstschool van Monaco. “In mijn jaren waren docenten altijd halfdronken.” 

3 reacties

  • Willem Van Kalsteren

    3 jaar geleden
    Het blijft ook zo dat er velen nooit boven een kinderachtig niveau zullen uitsteken als het op kunst aankomt, niet qua beoordeling en niet qua uitvoering. Kunst is een gave en een uitdrukking van emoties. Voor jan met de pet of klaas vaak die tussen de lijntjes kleuren die kunnen beter in de kudde blijven lopen. De gedachte dat goede zangers of kunstenaars langs de school hun talent kunnen ontplooien daar huichel ik helemaal van, je bent er mee geboren of je wordt erdoor gevormd in het leven.
  • ronny cuypers

    3 jaar geleden
    Het blijft zo dat wie niks kan nog altijd kunst kan maken. Alleen vindt de meerderheid van de bevolking het geproduceerde eerder rommel dan kunst.
  • gustaaf carpels

    3 jaar geleden
    Inderdaad vele van deze studenten op de kunstacademie kunnen niet eens leven van wat ze geleerd hebben gelukkig leggen ze daar op de academie hoe ze aan een leefloon of stempelgeld kunnen kome